Otec na materskej - postup

petra014
13. dec 2020

Dobrý deň neviete mi poradiť ako postupovať? Som na rodičovskej dovolenke, ale chceme aby manžel išiel od februára na materskú. Treba ísť najprv na sociálnu po nejaké tlačivo alebo najprv zrušiť rodičovský príspevok na úrade práce? To ze mu chcem prenechať starostlivosť o dieťa sa rieši na sociálke? Nechceme zbytočne behať z úradu na úrad tak ak to už niekto mate za sebou budem vďačná za info.

lucka_ke
13. dec 2020

tlačivo Žiadosť o materské (Sociálna poisťovňa) dať potvrdiť v práci u zamestnávateľa, vyžiadať ukončenie rodičovského príspevku (Urad práce) a potvrdenie o ukončení priložiť ku žiadost, ešte tam treba Písomnú dohodu o prevzatí dieťaťa do starostlivosti, všetko nájdete na webe

ivka1163
12. jan 2021

Dobrý deň, aj my plánujeme, aby šiel manžel na materské od začiatku marca presne 8.3, prosím Vás ku ktorému dnu ukončiť poberanie rodičovského a aký dátum na dohodu o prevzatí starostlivosti.Mozme to začať vybavovať už teraz? Na SP nám dali iba to tlačivo žiadosť o materské a zvysok mi povedali, že dajú na UPSVaR, no tam nám nedali nič, hľadám po nete.

katuska19
23. nov 2022

manzel na socialku poziadat o tlacivo, plus dolozit dalsie pozadovane doklady.