Otec na materskej - kuriér

rakahaka
6. jan 2018

Baby presla som x tem a nic podobne som nenasla, resp kazdy rok sa nieco meni.
Chcem sa opytat co vsetko a kam vsadial musime ist.
Manzel ide na matersku. Teda myslim ze by sa to malo oplatit. Doposial viem ze by nemal platit odvody. Vysku materskej ako zistim plati tie najnizsie odvody socialka + zdravotka cca 200€.
Je potrebne riesit nieco u nich v praci? On len fakturuje firme vykonanu pracu.
Co so mnou? Kam sa mam nahlasit?
Nakolko mi zajtra konci materska kde na ktorom urade zacat? Velmi dakujem za kazdu odpoved ;) aj za tu ze som neschopna spravne guglovat :D

laila22
6. jan 2018

Asi si sa dost skoro zobudila....

rakahaka
autor
7. jan 2018

@laila22 no pokial viem na socialku sa skor neda. Zmeskala som nejaku lehotu??

luliu
7. jan 2018

@evittam snáď poradi

luliu
7. jan 2018

A oplatí sa mu ísť na materskú keď platí najnižšie odvody?

paladia
7. jan 2018

@luliu pri najnizsich odvodoch je materska cca 315-327€. Podla dlzky mesiaca,co je o vyse 100€ viac ako rodicak a plus vsedem tom case otec szco neplati odvody vyse 200€. Takze podla mna,sa oplati.

luliu
7. jan 2018

@paladia ďakujem za vysvetlenie, viem, že sú prípady kedy materská vychádza menej ako RP, tak som si automaticky myslela, že je to pri minimálnych odvodoch

paladia
7. jan 2018

@luliu nemas za co, naozaj uz pri minimalnych odvodoch je to vyhodne.

johndyke
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
7. jan 2018

@johndyke Reklamu si zaplat a nespamuj to tu. Nikto nie je zvedavý na uzernicke pozicky.

evittam
7. jan 2018

@rakahaka Ty zostavas na RD, neviem ci tvoj PP trva, ak ano tak najskor oznamit pisomne zamestnavstelovi,ze vtedy a vtedy ti konci MD s nastupujes na RD. Na ZP sa nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Na SP to iste.
Ako dlho plati manzel odvody. Ma vobec narok na MD. Ak ano tak do SP a požiadať o MD. Vyska MD sa počíta z jeho VZ,z ktoreho plati odvody do SP a z toho 75%.

evittam
7. jan 2018

@paladia Pokial nadalej SZCO pracuje tak odporúčam platit ZP,nakolko mu potom vyjde nedoplatok v ročnom zúčtovaní.
@rakahaka

paladia
7. jan 2018

@evittam staci odniest vymer materskej na ZP a oni to prepocitaju podla dennej davky,ci ma alebo nema platit.

evittam
7. jan 2018

@paladia To je blbost. Bude mať príjem cize povinny platiť ZP, samozrejme nemusí mesačne ale rocne zúčtovanie spravia a tam vyjde urcite nedoplatok ak bude mat prijem a radšej platiť mesacne ako potom ten rocny nedoplatok. Ale to je kazdeho osobna vec.
@majusqa77 🤔

evittam
7. jan 2018

@paladia Ako prepočítaju prijem,ktory este nebol? O to ide.😉

paladia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paladia
7. jan 2018

Pride papier zo ZP, podam.info. A budeme mat vsetci jasno.

elizita
7. jan 2018

Ty si bud budes platit zdravotne, cca 61 eur, alebo pojdes na urad prace, alebo dohodu. Rodicovsky prispevok nemozes poberat. A kedze muz bude stale vystavovat fa, odporucam si stale platit odvody. Lebo bude mat nedoplatok.

evittam
7. jan 2018

@paladia Ja mam jasno, nepotrebujem tvoj papier. Potom bude "vycucany" ked pride rocne zúčtovanie 😉

evittam
7. jan 2018

@elizita A zase ďalšie hluposti. Matka zostava na RD bez naroku na RP, Nic si neplati. Tak ako som už napísala vyssie.

paladia
7. jan 2018

@evittam ja ti vravim to,co povedala pani v pobocke. Vlastne dve zeny v dvoch roznych pobockac.

evittam
7. jan 2018

@paladia A? Dali ti to obe pisomne? Ak nie povedať ti môžu čo len chcú. Vies, bohužiaľ tieto "tetusky" casto sni nevedia na co sa ich pytas. Cize nejaka info id nejakej pracovnicky je irelevantna. Vlastne skusenosti a nemalé. Bohužiaľ a cest vynimkam.😉

evittam
7. jan 2018

Ospravedlňujem sa za preklepy.😊

rakahaka
autor
7. jan 2018

@evittam len doladim info. Ja som dala pocas materskej vypoved. Muz je szco cca 3roky aj plati dovody.

rakahaka
autor
7. jan 2018

@evittam cize iba navstivit socialku a zdravotku nic viac? Ziadne ine institucie? Co ode prve z toho? Velmi dakujem za pdpoved

evittam
7. jan 2018

@rakahaka Kedy ti skončil PP? Kolko rokov si mala odpracovanych? Je možné,ze mas nárok na podporu. Co sa tyka muza uz máš info vyssie. A pozri si tu diskusiu co som dala link. Tam nájdes vsetko. Piseme to tu stale dookola.

evittam
7. jan 2018

@rakahaka No to mas jedno kde pôjdeš najskôr.

rakahaka
autor
7. jan 2018

@evittam od 1.6.2015 do 31.5.2017 som bola zamestnana nastup na md 15.5.2016

evittam
7. jan 2018

@rakahaka Tak by si mala mat narok na podporu.
@zalka co ty na to?

zalka
7. jan 2018

@evittam súhlasím nárok na podporu vznikol @rakahaka stačí prepísať RP na partnera, ak je szčo, tak nech požiada o MD ... a ty sa eviduj na UP .. a požiadaj o podporu