Ahoj.
Viem, ze tu mame mudre zienky, ktore mi urcite budu vediet poradit a povedat, ake su moznosti. Vopred im dakujem a ospravedlnujem sa, ak nepouzijem spravne pojmy.
Manzel je na materskej (naozaj je doma) z firmy x, dostal ponuku na pracu vo firme y, ktoru by chcel vyuzit. "Matersku" ma este dalsie 3m.
Viem, ze by teoreticky mohol zobrat skrateny uvazok alebo z domu za istych podmienok. Zaujima ma ale, ze ked by zobral full time pracu, pravdepodobne mu na to socialka pride a odoberu mu matersku. Co sa stane ale s jeho pracovnou zmluvou vo firme x, ak by teda nepodal vypoved, lebo ved je na materskej. U zien funguje mat 2 pracovne uvazky, ked je z jedneho na materskej. Ako je to u muzov? Musi sa vratt do prace vo firme x, ked mu odoberu matersku, alebo moze robit vo firme y, kym mu ooficialne neskonvi cas materskej? Dakunem.
Ak pojde na plny uvazok do Y, materska mu bude odnata a tym padom nebude vo firme X vedeny ako muz na MD ---> tym padom vypoved alebo nastupenie do prace.
@veronikaszabova
@andreakotesova dakujem, len som si to potrebovala utvrdit.
@jakubkocerha ona nehlada pracu a uz si bol upozorneny, ze porusujes pravidla MK
@jakubkocerha nemam zaujem o ziadnu pracu ani ja,ani manzel
"U zien funguje mat 2 pracovne uvazky, ked je z jedneho na materskej" - nemýľ si materskú a rodičovskú dovolenku.