Ahojte, ideme s manzelom vybavovat matersku, nakolko mu skoncila pracovna zmluva uplynutim vypovednej doby-vypovedou pre nadbytocnost. Pani na socialke mi povedala, ze z up staci len ziadost o odnatie rodicovskeho prispevku (v Trnave vydavaju, netreba mat v rukach rozhodnutie). Moja otazka je aky bude datum nastupu na matersku? Moze to byt den kedy som poziadala o odnatie rod prispevku? Ci to mam urobit den vopred? Ci aky termin nastupu na matersku mam udat? Vdaka
@evittam ano, chceme to vybavit zajtra, len netusim ci mam cakat na nejake rozhodnutie z upsvaru, ze mi odnali rodicak alebo mozem dat den nastupu na MD napr. 4.7.?
@evittam ci mam dat datumu nastupu na MD az 1.8.?
@evittam alebo tak sa spytam, mozem zajtra poziadat o odnatie rodicaku a zaroven aj zajtra odniest papiere na socialku? Aky mam dat teda datum nastupu na MD?
@zuzielocka1 kedy mu skončil pracovný pomer? Nemôžete prešvihnut ochrannú lehotu 7 dní od jeho skončenia. A treba vám aj dohodu o prevzatí dieťaťa do starostlivosti manžela. Ak si ho dáš odobrať k zajtrajšiemu dňu, teda 3.7., nástup na MD by mal byť myslím na ďalší deň 4.7. A dostaneš RP aj za júl.
@dopolbokaodrata PP skoncil uplynutim vypovednej doby dna 30.6., takze to stihame 🙂 ano super, dakujem, presne tak som to potrebovala vediet 😀 ze ake konkretne datumy mam dat ... a este ked bude pracovat na dohodu, treba dolozit aj kopiu dohody, ci to oni si vedia prezistit?
@zuzielocka1 daj im to rovno, aj tak na to prídu.
@dopolbokaodrata a este posledna otazka 😀 ked bude dohodar, ma mu firma na ziadosti o Materske vyplnit kolonku ze kde je dohodarom alebo ostane prazdna? Lebo da sa tam zaskrtnut iba polozka zamestnanec (nie dohoda o vyk prace)
Ja som vybavovala tiez v tt a odnatie sme mali ten isty den ako aj nastup muzovej materskej
@mon895 aha a teda nebol s tym ziadny problem ano? Rozmyslam ze i tak dam radsej ten nasledujuci den 😏
@zuzielocka1 toto už neporadím, moj nerobil na dohodu takže tieto kolonky sme nevyplnali. A tie termíny zas my sme dali odňatie ku 3. 3. co bola nedeľa nástup na MD 4.3. v pondelok, lebo ako mi tam povedali aj za ten 3.3. sa rátal RP, tak na MD nástup o deň neskôr.
@zuzielocka1 áno môžeš...
Zeny vdaka za info, hned mi je to jasnejsie 🙂 pekny vecer
@zuzielocka1 nebol ziaden problem 😊
@zuzielocka1 On ide žiadať o MD z dohody?
@evittam nie nie, od 4.7. Bude mat dohodu, MD z riadnej prac zmluvy... prosim ta, ked poziadam o odnatie rodicaku, mam sa zAregistrovat na urade prace?
@zuzielocka1 Tak preco chces do žiadosti o MD pisat dohodu?!
@zuzielocka1 Bud sa zaregistrovať alebo ako samoplatca ZP ak nemáte druhé dieťa do 6rokov
@evittam ahaaaaa uz chapem, o dohodu vobec nejde, lebo na ziadosti sa pise z akeho zmluvneho vztahu sa bude brat materska..tak? A ked je v 7dnovej ochrannej lehote ma to potvrdit byvaly zamestnavatel ci kolonka ostane prazdna?
@zuzielocka1 Prazdna. Nema zamestnavatela
@evittam aha 😀 no super, on uz to ma vyplnene, lebo mu furt hovorim necmar do toho ked neviws naisto 😀
Dobrý večer chcela by som sa spýtať môžu obaja rodičia poberať materskú no ja som na rodičovskom príspevku a muž pracuje a čakáme ďalšie dieťa ďakujem za odpoveď
Ahojte poradíte mi prosím Vás ze teda keď ide priateľ na materskú od 2.augusta ze teda ja si mam dat aký dátum odňatia rodičak? Ďakujem krasne ci k prvému alebo ten istý dátum ako on
@nikuska8235 podla mna odnatie od 2. Tiez...aspon mne tak povedala na upsvare, ked som vypisovala tlacivo.... ze odnate od 2., teda za 1. Este budes mat rodicak-patri ti za cely mesiac
@nikuska8235 ahoj nika, aký dátum si nakoniec uviedla na odňatie rodičaku?
@martinsimona ahoj od 2.8 a všetko ok prišla nám tento mesiac aj materská už aj rodicak,😉
@nikuska8235 ja som si dala odňať od 2.9.2019.vcera mi prišlo rozhodnutie o odňatí a s dátumom od 1.10.20019.Potom v odôvodnení píšu, že som to požiadala k 2.9.je to ok? Niekde som sa dočítala, myslím že to písal Mihál.Treba uviesť odňatie od 1.dňa v mesiaci a potom spätne žiadať rodiča. No tak teraz som v pomykove, že čo to mam dobre.
@martinsimona aj mne to takto prišlo že mi odnimaju od 1.8, a ešte mi prišiel teraz v septembri rodicak. Takže dobre to máte
@zuzielocka1 No hlavne to stihnúť do 7dni od skončenia PP. Najlepsie tak aby si dostala ty ešte za cely mesiac RP a on skoro za cely MD.