Ahojte, máte prosím nejaké skúsenosti?
Som momentálne na rodičovskej dovolenke. Poberám rodicak ten vyšší, predtým som poberala materskú. syn má 2 roky. Manžel by si chcel tiež uplatniť materské (je SZČO). Ja by som bola naďalej s dieťaťom doma, a platila by som si zdravotnépoistenie. A teraz prichádza moja otázka. Ak by sme stihli reťazový pôrod mala by som opäť nárok na materské a vyšší rodičovský príspevok? Alebo by som išla na ten nižší. Nemáte niekto reálnu skúsenost? Ďakujem
Stale budeš ma narok, aj my sme to tak mali- kedze tvoja prac. zmluva stale trva, a si na rodicovskej “dovolenke” do 3 rokov starsieho, tak mas narok na retazovu matersku. (To ze chvilu nebudes poberat rodicovsky prispevok/lebo bude muz poberat materske/ s tym nic nema- prispevok a “dovolenka” su proste pre urady dve rozlicne veci)
Ďakujem 🙂
@denda007 Ak by Vam to vyslo, my sme to mali perfektne. Tyzden pred terminom siel manzel s dcerou na MD a ja uz som bola so synom na MD. Subeh 2 materskych je mozny.
@mirustek1990 super takto dojit stat 🤬
@andreafa Obaja mame toho vela odpracovaneho, do odvodov sme si zaplatili viac nez dost, tak mame na to samozrejme aj narok. Ak to uz nie je Vas pripad, skuste prispiet tiez.
@denda007 a tvoj pracovny pomer trva?