Otec na dvoch materských - výpočet

19. dec 2022

Ahojte,manžel dostal výpoveď k 28.2. 2023. Máme dve deti, jedno dvojročné a druhé ročne a že teda hynsuel s nimi na materskú. Na prvé by nastupil do 7 dní z ochrannej lehoty,to je ok, ale čo to druhé, dá sa to ? Že hneď po prvej materskej, deň na to nastúpi na druhú,či to už sa nebude rátať že je nemocensky poistený a nebude mu schválená materská ?

zalka
19. dec 2022

Ano správne, už nebude mať ani OL ani poistenie tak pri druhom dieťati materskú mať nebude. Môže mať ak sa prihlási na DNP alebo na pár dní medzi jednou a druhou MD sa zamestná.

autor
19. dec 2022

@zalka a potom s az coho bdue ratat vyska materskej ? z predchadzajuceho roka, cize rok 2022, alebo z tych par dni nemocenskeho poistenia ?

autor
19. dec 2022

@zalka a kolko dni usi byt DNP ?

zalka
19. dec 2022

DNP pár dní ... ale MD z DNP bude malá ..
a ak sa zamestná ... u niekoho iného a nastúpi na MD tak mu vyrátajú MD z roku 2022 z platov čo dosiahol teraz ...

autor
19. dec 2022

@zalka dakujem za radu,aspon viem

xxxxxnnnnn
19. dec 2022

Napíš do poradne. Odpovie Ti odborníčka https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

klarissa25
19. dec 2022

@xxxxxnnnnn myslím že
@zalka je dosť veľká odborníčka na toto :⁠-⁠):⁠-⁠)

zalka
19. dec 2022

@klarissa25 dakujem, ale nevedela som o tej stránke, pozrela som jednu tému, lebo holka písala aj mne a napísala som jej čo má spraviť ... ale na tej stránke dostala odpoved neodpoved :D

klarissa25
19. dec 2022

@zalka veď toto. Ja skôr verím v tomto tebe ako tej poradni :⁠-⁠) ak tam radia podobné tým čo pracujú na sociálnej či upsvare. Aj keď možno tam aj ty robíš, ale vieš ako to myslím... Nie každý je ochotný a tiež mám pocit že nie všetky pracovníčky vedia dobre poradiť

zalka
19. dec 2022

@klarissa25 hm... určite sú otázky v ktorých poradiť vedia skvele, mám skúsenosť že mi volala účtovníčka od kamaráta, lebo ona netušila ako s MD a nárokom .. a to bola skúsená účtovníčka, a nevedela vlastnej dcére a zaťovi poradiť ako na MD a vedela, že kamarátovi som poradila ja sa zorientovať.

klarissa25
19. dec 2022

@zalka jasné sú..ale častokrát sú aj neochotne prípadne nevedia v tom až tak chodiť