Ahojte,
Chcela by som sa opýtať,či je tu taký prípad ako my. Som na Rodičovskej dovolenke. Otec chce ist na Materskú od 1.3., malý bude mat len 10 mesiacov a je plne kojený (aj 4x do dňa). Aj preto by som sa nechcela vratit do prace (aj z dôvodu,ze cestujem a nebola by som doma od rána do večera).
Na sociálke mi poradili,že ak si budem platiť zdravotné,môzem ostat doma (samozrejme nebudem poberat rodicovsky prispevok). Len sa mi to moc nezdá,nebudem akože nikde evidovaná? A v práci to nemusím ohlásit??
Ďakujem za každu radu 🙂
@11mirka22 nie, pises blbost.
Nemoze sa zahlasit na nepl.RP na to iste dieta, s ktorym pojde muz na matersku.
@maria24102015 na zdr.poistovnu sa zahlasis ako samoplatca a budes si zdravotne platit sama.
@veronikaszabova asi máš pravdu, mažem svoj komentár, poplietla som hrušky s jablkami...
@maria24102015 Voci zamestnavatelovi si nadalej na RD. Ak nemáte druhé dieta do 6rokov počas mužovej MD si platíš ZP.
Btw vid nejedna diskusia o tom istom. Netreba zakladat zbytočne nove.
@maria24102015 ako tu bolo písané, musíš si platiť ZP....povinné je len ZP, nemocenské poistenie nie je povinnosť platiť ak nie si bez práce a rovnako nemusíš byť ani nikde evidovaná - len si musíš platiť zdravotku....to obdobie sa ti samozrejme nebude nikde zarátavať...
@maria24102015 ak si bez práce, nie ak nie si bez práce
Ďakujem za rady 🙂
Prosim chcem sa opytat na pripad,ze momentalne poberam matersku,ale pracovna zmluva mi skoncila v ochrannej lehote,cize som monentalne nezamestnana,ale na materskej. Po mojej materskej by chcel ist manzel na matersku a ja by som chcela ostat doma so synom. Mam sa evidovat na urade ako nezamestnana a poziadat o davku v nezamestnanosti alebo sa prihlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6teho roku. Po skonceni muzovej materskej by som chcela poberat rodicovsky. Dakujem krasne