Otcovstvo - matrika

misulkasikulka
9. dec 2023

Ahojte neviem či som sa obrátila správne sem ak nie tak sa predom ospravedlňujem ale neviem kde sa to opýtať.. potrebujem ísť na matriku aj s otcom dieťaťa vybaviť otcovstvo aby dieťa malo jeho priezvisko keďže už za chvíľu rodim a chcem sa opýtať či sa tam niečo platí nech vieme čo máme očakávať ďakujem 😊

egonsk
9. dec 2023

Netreba ist na matriku, uvedies to v nemocnici. Aspon ja teda som nebol ani u jedneho a maju deti moje priezvisko.

doriiis
9. dec 2023

@egonsk ...ale ty si asi ženatý.Autorka asi rozpráva nie o manzelovi

miggy
9. dec 2023

@egonsk ale asi ste zosobášení, nie?

@misulkasikulka ja som bola, len sme vypísali papier, kde sme uviedli priezvisko aj meno (pre chlapca aj dievča). Podpísali. Neplatili sme myslím že nič 🙂

nikha2809
9. dec 2023

Ja ti len poradím, nechaj priezvisko po sebe, aby si to raz neoľutovala ako ja a aj kopec iných žien, lebo bez jeho súhlasu mu už potom priezvisko nesmenis.Ked sa vezmete zmeníte mu na spolocne

226lenka
9. dec 2023

@misulkasikulka neplatí sa nič. Na matrike podpíšete papier že otec potvrdzuje že je to jeho dieťa a súhlasí s priezviskom. A na matrike ešte budú od vás požadovať krstné mená pre dieťa. A potrebujete vaše rodné listy

@egonsk keď ste so ženou zosobášení, vtedy sa matrika nerieši

misulkasikulka
autor
9. dec 2023

Ďakujem pekne za odpovede 😊

egonsk
9. dec 2023

@doriiis
@miggy
@226lenka Nie, nebol som este zenaty v zivote. Ona ma ine priezvisko a deti maju moje. Aj je to robi obcas problemy, ze musi so sebou nosit rodny list, ked nieco vybavuje.... Ale to uz nie je moje trapenie, kedze si sama vybrala svoju buducnost uz s dalsim chlapom 🙂

misulkasikulka
autor
9. dec 2023

@miggy a prosím vás neviem či mi budete vedieť poradiť chceli by sme zahraničné meno čo sme si vlastne my vymysleli to nevadí pri zapisovaní mena ?

shirubia
9. dec 2023

@misulkasikulka Úplne vymyslené byť nemôže, musí niekde vo svete existovať a byť používané. Stačí ak dokážete na matrike vydokladovať, že meno skutočne niekde vo svete existuje.