Ahojte neviem či som sa obrátila správne sem ak nie tak sa predom ospravedlňujem ale neviem kde sa to opýtať.. potrebujem ísť na matriku aj s otcom dieťaťa vybaviť otcovstvo aby dieťa malo jeho priezvisko keďže už za chvíľu rodim a chcem sa opýtať či sa tam niečo platí nech vieme čo máme očakávať ďakujem 😊
@egonsk ale asi ste zosobášení, nie?
@misulkasikulka ja som bola, len sme vypísali papier, kde sme uviedli priezvisko aj meno (pre chlapca aj dievča). Podpísali. Neplatili sme myslím že nič 🙂
Ja ti len poradím, nechaj priezvisko po sebe, aby si to raz neoľutovala ako ja a aj kopec iných žien, lebo bez jeho súhlasu mu už potom priezvisko nesmenis.Ked sa vezmete zmeníte mu na spolocne
@misulkasikulka neplatí sa nič. Na matrike podpíšete papier že otec potvrdzuje že je to jeho dieťa a súhlasí s priezviskom. A na matrike ešte budú od vás požadovať krstné mená pre dieťa. A potrebujete vaše rodné listy
@egonsk keď ste so ženou zosobášení, vtedy sa matrika nerieši
Ďakujem pekne za odpovede 😊
@miggy a prosím vás neviem či mi budete vedieť poradiť chceli by sme zahraničné meno čo sme si vlastne my vymysleli to nevadí pri zapisovaní mena ?
@misulkasikulka Úplne vymyslené byť nemôže, musí niekde vo svete existovať a byť používané. Stačí ak dokážete na matrike vydokladovať, že meno skutočne niekde vo svete existuje.
Netreba ist na matriku, uvedies to v nemocnici. Aspon ja teda som nebol ani u jedneho a maju deti moje priezvisko.