Skoncila mi materska a vybavila som si na urade rodicovsku. Ak muz chce ist od 2,5 roka dietata na otcovsku tak ja som to mala oznamit pri vybavovani mojej rodicovskej xi ako sa vybavuje potom otcovska
Dakujem
Nie, toto zatial vobec v tomto bode neriesite ani nemusite nahlasovat nikde. Uvidite, aka bude situacia za 2 roky. Chapem to tak, ze dieta ma zatial pol roka... v ČR myslim ze sa da vybrat si, kolko dlho chces poberat RP, ale tu je to fixne na mesiace, kedy je narok
@iv007 a ak si on vybavi .... a ja s tym nesuhlasim. Komu urad co uzna
@basska_b chce ist aj diwta bude mat 2,5 roka a on chce byt pol roka na otcovskom do tych 3 rokov dietata a ze ja pojdem od 2,5 do prace
Nesuhlasim uz len koli tomu ze sa dietatu venuje denne dokopy 2 hodiny, biektory den ani na rukach nema nevenuje sa vobwc a ma svoje nalady kde 2 tyzdbe sa vobec nezaujimal
Ja len ze kamarát sa rýchlo zbadá ak ostane úplne sám s dieťaťom ktoré bude možno akurát v období vzdoru, si to za 2 dni rozmysli akurát tak a teda je to manžel bývate spolu? V tom prípade by som nechala na neho varenie,upratovanie,pranie a samozrejme dieťa a etc co treba keď ma zjavne takú lazo plazo predstavu
Otcovsku nevybaví, kým ty neukončíš rodicak. Dá sa poberať jedno alebo druhé.
manzel je aktualne na otcovskej, nechceli mu ju uznat, kym UPSVaR nespracoval moju ziadost o odnatie RP, takze by mu ju nemali priznat, kedze na jedno dieta sa oboje poberat neda
Jaj takto, ty s tym nesuhlasis. No tak potom ma smolu. Ty neukoncis rodicovsky prispevok a subeh potom neni mozny.
Autorka, mala by si stať za mužom. Zbytočne si takýmto správaním ničis manželstvo. Aj práca by ti len prospela
inak mozno im to len prospeje, ak bude s dietatom na materskej 🙂 my sme sa vymenili 1:1, takze manzel riesi domacnost, varenie, dieta, nakupy...ale tak on samozrejme pred tym netravil s malym 2 hodiny tyzdenne ze ano
My sme sa dohodli pred tym, aj my sme toto mali. Tatino malu vobec nevidel cele dni a prisiel, vikend a chudak sa tesil kedy bude pondelok. Ale chcel ist a ja som mu to umoznila. Ja do broboty,najskor na 4hodky a postupne viacej aby mala nemala soky kde je cely den mamina. Ako mali to tazke, ale dali to. A ja dnes nemozem byt stastnejsia, otcove dievcatko. Robia spolu vsetko ked maju na to cas. A ja kludne mozem sa venovat inej cinnosti.
To co ho chytilo za maniu? Dieta nie je tamagoci ze sa mu bude venovat obcas len ked sa mu zachce a ani pokusny kralik na ktorom si vyskusa ci sa vie starat.
Tam aha nech si vezme 2-3 tt dovolenku a ty ani prstom nepohni, pripadne odid na par dni nech si ocko vyskusa co je to.
No fakt vacsia sprostost ho nemohla napadnut v jeho pripade a s jeho mentalnym rodicovskym nastavenim.
Najskor sa dohodne muz so zamestnavatelom odkedy chce ist na otcovsku, pojde na SP zobrat tlacivo ktore mu potvrdi zamestnavatel, ty ukoncis rodicak a on nastupi na otcovsku.