Otcovská dovolenka

niki9807
22. jan 2024

Ahojte.. Vedel by mi niekto povedať ako to je s otcovskou dovolenkou? Ak by som potrebovala aby bral odo dňa narodenia dieťaťa? Alebo pripadne aspoň odo dňa kým prídeme z pôrodnice? Ako dlho sa čaká na schválenie. Pripadne ako dlho trvá kým bude vyplatená.. Počula som ze mesiac alebo 2 majú na schválenie a potom mesiac na odoslanie peňazí?. Alebo naopak neviem. Tie ktoré už máte skúsenosť mi možno poradíte. Snáď som sa vyjadrila zrozumiteľne 😂

bolarazjedna
22. jan 2024

@lucka_ke prepáč, ale ty si aj čítala autorkine otázky? Lebo uvedený link mohla aj sama pohľadať, ale tam žiadne z jej otázok nie je zodpovedana. V tom máš ale pravdu, najlepšie je sa informovať priamo na úrade socialnych veci.

Autorka, nám povedali v poisťovni, že najskôr môžeš podať žiadosť v deň narodenia dieťaťa. ostatné neviem, ale určite to nebudú schvaľovať mesiac, keď to do 6tyzdnov dieťaťa musíš vyčerpať.

lilinka88
22. jan 2024

V žiadosti sa uvádza rodné číslo dieťaťa, čiže to potrebuješ. Žiadosť však môžete odovzdať aj neskôr. Čerpať môže aj odo dňa narodenia dieťaťa, najviac 14 dní.
Na posúdenie žiadosti je zákonná lehota 60 dní, ale zväčša sa rozhodne skôr a peniaze prídu do konca nasledujúceho mesiaca