Ahojte. Potrebovala by som poradit. Od 10.6. som zamestnana u jedneho zamestnavatela na dobu urcitu do 10.9. Nastup na matersku mam 2.10.
Chcem sa spytat ci budem mat narok na matersku ked som odrobila 90dni u tohto zamestnavatela.
Dalej sa chcem spytat ze ked sa pojdem 3.10. zaevidovat na urad prace tak ci sa mi vyrata materska z tohto posledneho zamestnania alebo mi ten nastup na urad prace uskodi?
Dakujem za kazdu odpoved
@ivetanr ak chces MP, musis mat za 2 roky 270 dni NP. Aktivne NP alebo byt v ochranej lehote.
@ivetanr no ten up by som zvazila. Never vsetkemu co kto radi a chod na socialku. Ja som teraz riesila podobny pripad. Koniec zmluvy 31.8. Nastup na md 23.9. Bola som na up a jasne mozte sa evidovat, aj na dohodu mozte robit bla bla pohoda. Nedalo mi a isla som na socialku. Tam mi pani povedala ze v ziadnom pripade nie na up, ziadne nove zmluvy. Aj ked pojdes na up dostanes od nich peniaze az po skonceni md a viac si uskodis ako pomozes. Mne odporucili pn. Nebud leniva a chod sa spytat na socialku.
@ivetanr vychadzky zvyknu byt 2x2 hodiny. ak dok vysvetlis, ze ti konci zamestnanie a mesiac na UP su zbytocne komplikacie, nemyslim, ze by ti chcela nejako kratit vychadzky. mesiac vydrzis. (osobne "bezdovodnu" PN neuznavam a baby, co s ocikanym testom utekaju na rizikove, lebo v praci dvihaju papiere z tlaciarne a pod. kritizujem, ale toto povazujem za tolerovatelny dovod zneuzitia systemu 🙂 Radsej PN ako upsvar.)
@asfodelka A ano môže sa evidovat, poberať podporu ak ma narok a v termíne nastupit na MD. Nic sa tym nezmení na poberani MD v takomto prípade. Dokonca môže pracovať aj na dohodu-40kal.dni za rok a max.zarobok cca 210Eur. A nie je to ziadne "bla-bla".
Tetuska na SP ti dala jej kecy od veci písomne? Ci len veris jej lebo je to tetuska co robi na SP?
@evittam ano moze sa evidovat, ale podporu dostane po materskej, ano moze pracovat na dohodu ale materska sa bude pocitat z dohody nie z predosleho zarobku co u mna by bol podstatny rozdiel, a aj to musi odrobit 90dni a to bla bla tam bolo lebo co sa tyka financii na up mi nedala ziadne info o tom ako to znizi matersku. A co Ty robis na urade prace ze sa chces silou mocou vadit o tetuske na socialke? 😉 ja verim tomu cloveku ktory rozprava konstruktivne a aj mi odpovedal.. na up na mna hodila tetuska priblbly usmev a uhm ano vsetko mozte, vsetko sa da ale ani slovo co mi to spravi s materskou. Ja by som napr za mesiac 90dni neodrobila.
@asfodelka To su kraviny. Ak poziada o podporu pred MD tak za obdobie do nástupu na MD podporu dostane vyplatenú.
Ďalej-skus čítať co pisem. Z dohody ak je to dohoda na pravidelny príjem bude v jej prípade pocitana MD len ak aj z dohody splní podmienky nároku na MD nakolko jej PP trvá.
Ďalej UP nemá nic spolocne s MD takze neviem preco si cakala, ze ti niekto na UPSVaR da informáciu o ktorej pises. Ako ani nema nic a vyplacanim podpory.
Nie nerobím ani na SP ani na UPSVaR. Ale mam bohate skusenosti s "odbornými radami" uvedenych tetusiek.
Ja ti odpovedám konštruktívne, k veci a odborne. Nakolko velmi dobre rozumiem danym veciam a xy mamiciek a nielen tych je mi tu a nielen tu vďačných za moje rady a za max.MD ci podporu.😉
Tebe odporucim ak nerozumies a pises len na základe jednej "konštruktívnej" informacie od nejakej tetusky na SP tak nerozdavaj zaručene rady. Lebo su uplne zle a mimo.
Ženy, čitajte, čo piše @evittam pretože tomu naozaj rozumie a obdivujem, ze aj polopate to vie vysvetlit. Za jej rady, ktore su zdarma, by ste tie, ktore tomu nerozumiete, mali byt vdacne a nie jej oponovat.
@natalienka12 Pan Mihal pyta za jednu radu 60Eur a este aj zle poradil. Keby sa kočka držala jeho rady a nie nasich tak ma prd a nie max.MD. Ale poslal knihu.😀😀😀😉
@evittam To ako vážneeeeee? 😂😂😂
@evittam vidíš Jani, koľko by si mohla zarobiť? 🙂
@natalienka12 Jj, vazne. Tiež mi "klesla sánka". No vidis, nezistne pomáhame....😉
@evittam a ešte sú nespokojné, oni sa radšej pôjdu opýtať do SP alebo na ÚP 😂😂😂😂
@natalienka12 Ale ved nech idu. Mozno budu mat naozaj šťastie a natrafia na naozaj znalu a ochotnu pracovníčku ktorých je ako safranu. Bohužiaľ. Ale v kazdom pripade by som žiadala nech mi to co mi povie da aj pisomne ak si za tym stoji,ze to je podla zakona a správne. A to neurobí žiadna. Cize v tomto prípade radšej kontaktovať mailom na ich stranke kde však väčšinou poslu všeobecnú odpoved so samými paragrafmi,ktorym aj tak laik v konecnom dôsledku nerozumie a je tam s informáciami kde bol na začiatku....
@evittam kde si Ty nabrala ze reagujem v prvej odpovedi na to co si Ty pisala a ze chcem aby si mi odpovedala na prispevok... Skus citat Ty - jej pp je na dobu urcitu tak netrva. Jedinu radu( a nikde nepisem ze zarucenu a ze som najmudrejsia na svete a vsetko viem) som napisala aby sa isla autorka opytat na socialku co je pre nu najlepsie. Neviem kde si prisla k tej pyche co z Teba razi ale jazyk si s Tebou merat nebudem.
@evittam Ja som sa s takou ešte nestretla 😂
ja nechapem, na co sa mas registrovat na urade prace ked budes od 2.10 na materskej?? to teda aj mna zaujima....