Ostáva mi rodičovský príspevok ak dcéra ide do škôlky?

zoodoo2
27. aug 2011

Pred nástupom na materskú som dostala výpoveď. Teraz som 2,5 roka na rodičovskej dovolenke a malá ide v septembri do škôlky. Nechystám sa do práce, lebo sa snažíme o ďalšieho potomka. Takže "stane sa " zo mňa nezamestnaná osoba alebo som na rodiovskej až do dovŕšenia 3. roku dieťaťa?

sisaha
27. aug 2011

az do 3 rokov veku dietata dostavas rodicovsky

maca793
30. aug 2011

ako viem ak ti malá nastupi do mš strácaš nárok na rod. príspevok automaticky.

cikyta
30. aug 2011

RP dostávaš do dovršenia 3.roku veku dieťaťa. Nikoho nezaujíma,či robíš,či nerobíš,či je v školke,či nie. Zákon platí od januára 2011. 🙂

lubenka28
30. aug 2011

Ahojte,toto by zaujímalo aj mna,dcera bude mať v oktobri 3 roky,do skolky ide od septembra.Počas rodičovskej so mnou zamestnavatel ukončil prac.pomer,bolo to na dobu určitú.Nové zamestnanie zatial nemám,takže budem doma.Ostane mi RP ešte aj 09,10/2011?Ako je to s podporou v nezamestnanoisti po RD?

ianitka
30. aug 2011

od 1.1.2011 plati, ze RP Ti zostava do 3. roku zivota dietata, bez ohladu na to, ci pracujes, ci je mala v skolke

"Rodičovi sa dáva možnosť zabezpečiť riadnu starostlivosť o dieťa, napr. v čase keď pracuje, aj umiestnením dieťaťa do materskej školy alebo do starostlivosti inej právnickej osoby alebo plnoletej fyzickej osoby. Ponecháva sa na rozhodnutí rodiča, či sa bude popri poberaní rodičovského príspevku o svoje dieťa starať osobne alebo či bude vykonávať aj zárobkovú činnosť a žiadnym spôsobom sa rodič neobmedzuje, akým spôsobom riadnu starostlivosť o svoje dieťa zabezpečí."
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/sta...

maznacik007
31. aug 2011

presne tak RP ti ostane aj ked das malu do skolky.... a nadalej budes na RD....