Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov

13. máj 2021

Ahojte chcem sa opýtať, či mi náhodou neviete poradiť-ak ostanem doma ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov(teda nebudem poberať žiadnu dávku), tak môže dieťa navštevovať škôlku iba na 4hodiny denne? Jedná sa mi hlavne o to, že dcérka keď sa už konečne dostane do škôlky je tam veľmi rada, ale je tam pomerne málo nakoľko bola taká nepriaznivá pandemická situácia, teraz zase kúsok bola a už má soplík,tak je opäť doma...a ťažko mi je takto prácu hľadať, tak by som ostala doma dobrovoľne bez príjmu s tým že by som bola oslobodená od zdravotky, ale je tam asi tá podmienka, že?

lucka_ke
13. máj 2021

áno 4 hodiny denne

veronikaszabova
13. máj 2021

Ano, len 4h

autor
13. máj 2021

@lucka_ke
@veronikaszabova ďakujem za odpoveď

autor
13. máj 2021

@lucka_ke
@veronikaszabova a ešte ak náhodou budete vedieť, tak čo sa týka socialnej poisťovni tam mám dáku povinnosť?

janickacrazy
13. máj 2021

nie, nahlásiš len do zdravotnej poisťovne, to stačí a koľko má dcérka rokov? nemala si nárok na pandemický rodičovský?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. máj 2021

@janickacrazy 4,5roka má dcérka a nemala som nárok na pandemický rodičák...to by nebol problém, chcela som však pre takéto prípady ostať ešte doma kôli dcérke, lebo ona keď už je v škôlke má veľmi rada aj to spoločné spinkanie, proste všetko...tak by sa jej nevidelo, že musí ísť domov

janickacrazy
13. máj 2021

No potom by si sa musela dať na ÚP a mohla by chodiť na celý deň. U nás je to opačne, malý chce byť v škôlke len doobeda.

autor
13. máj 2021

@janickacrazy no však na úp som teraz ale už začínajú ponúkať super pracovné ponuky a neviem ako to riešiť ďalej....keď budem odmietať,tak ma vyradia.Ale u nás nie je problém manžel to finančne vie zabezpečiť,takto sme v klude keď je pandémia nemusí malá chodiť do škôlky,teda až teraz som ju dala tento týždeň od decembra bola doma, teraz je už sopľavá,tak je tiež doma....no fakt neviem ako to poriešim ďalej 🤔

janickacrazy
13. máj 2021

Aj tak za chvíľu budú letné prázdniny, tak potom sa môžeš dať na tú zdravotnú. Potom v septembri zase na UP a hneď ti hádam nebudú ponúkať prácu, alebo potom môžeš byť ako dobrovoľne nezamestnaná, len si budeš musieť platiť zdravotku.

autor
13. máj 2021

@janickacrazy dáko to budem musieť pokombinovať

nikol1316
12. jún 2021

dievcence ked je teraz povinna predskolska pre deti od 5 rokov, stale musia chodit len na 4 hodky ak ste osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov?

janickacrazy
12. jún 2021

@nikol1316 áno, stále

alexandrahaspi
19. dec 2021

@janickacrazy prosim ta, nevies co sa stane ak by chodil viac ako na 4h? Niekto to kontroluje? v skolke treba nieco hlasit? Dakujem

janickacrazy
19. dec 2021

@alexandrahaspi tak to veru netuším

sofia1
19. dec 2021

@alexandrahaspi vraj to nekontroluju....

alexandrahaspi
20. dec 2021

Baby a keby som chcela aby chodil na cely den (predskolak) a ja by som si platila tu zdravotku, to sa neda? Lenze som zamestnana. Cize neviem ci by som mohla byt na toho pol roka ako samoplatca? proste aby som nemusela naspat do prace a zaroven aby syn mohol na cely den do skolky? Neviete ci sa to da? Dakujem