Ahojte. Mladsia bude mat v septembri 3 roky,cize mi konci rodicak. Je prijata do skolky,oficialne na adaptacny program..kedze pocas prvej md mi skoncil tpp (mala som dobu urcitu),momentalne pracu nemam. Ked pojde mladsia do skolky,planujem si hladat pracu,no aspon do januara by som to rada vykryla inak-aj kvoli tomu,aby som zistila,ako sa adaptuje,ci nebyva casto chora a tak..
Co je pre mna teraz najvyhodnejsie? Ist normalne na urad prace ako nezamestnana? Nahlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov? Platit si zdravotku sama? Neviem sa z toho vysomarit 🤷♀️
Dakujem 🙂
@tani777 dieťa musí byť prihlásené do škôlky max.na 4hodiny ak chceš byť vedená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov.....a ty si ju zrejme prihlásila na celý deň....je jedno že bude mať adaptačnú dobu, musí byť prihlásená len na dochádzku na 4hodiny, adaptácia s tým nič nemá....takže ak nepôjdeš do práce tak zmeň prihlásenie do škôlky len na 4hodiny, v opačnom prípade buď si platiť ZP alebo sa do doby kým si nájdeš prácu prihlás na UP....
Dakujem zeny..riaditelka mi vravela,ze moze chodit cely den,ale na rozhodnuti o prijati je len adaptacny program (u nich to znamena doobedie bez obeda) 🤷♀️ mala skolka v malej obci...tak asi najjednoduchsie je len tie odvody si platit..a to staci len do zdravotky,ci musim aj do socialky?som vystudovana sestra,pracu by som mala hned 😁 ale tie casy,nemal by mi kto deti nosit do skolky ani z nej (muz chodi z domu 5:30)...proste,musime to najprv nejak vymysliet casovo
Ahoj, ja som to mala presne tak: mensi syn nastupil v sept. do skolky na 4 hodiny, chodila som po neho o 12:00, hlasila som to hned pri nastupe v sept. , ja som sa nahlasila v zdravotnej poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Ja som zacala v praci v januari a tam hned presiel na cely den v skolke. Za mna dobre rozhodnutie.. sept a okt. si zvykal... adaptoval sa bez stresu, november bol polmesiaca doma uz chory a december bol v skolke az 3 dni...co bol chory vkuse. Od januara som nastupila do prace s malou dusou, co bude a veru bola som len 2x doma na tyzden na Ocr s nim, jeden tyzden sme poprosili babku... co je vlastne uplny zazrak, ze bol len tak malo chory( za pol roka)... uz sa tesim na prazdniny a snad to dochodi uz.
@tani777
Osoba starajuca sa o dieta do 6r - dieta moze byt v skolke len 4h, odvody plati stat.
UPSVAR - mozu ta posielat na pohovory a ty nemozes odmietnut pracu, inak ta vyhodia.
Ak chces dat dieta do skolky na cely den, a chces ozaj vykryt len par mesiacov, tak si plat odvody sama.