Ahojte 🙂
Súdom mi bola zverená sestra do náhradnej osobnej starostlivosti, nakoľko bývam v inej časti Slovenska a v inej mám zatiaľ trvali pobyt papiere som si riešila u nás na úrade a posielala ich na úrad v mieste trvalého pobytu, dnes mi volala pani z úradu, že mám nárok aj na opakovaný príspevok náhradnému rodičovi a mám si podať aj ten, avšak keď som bola na úrade v meste kde momentálne bývam, povedali mi, že na príspevok náhradnému rodičovi nárok nemám nakoľko som jej sestra, neriešili ste niektorá podobnú situáciu a neviete ako to je? Ďakujem ❤️
@mrkva0412 podávala som si žiadosť o opakovaný príspevok zverejnení dieťaťu, jednorazový príspevok a aj o prídavky, ale teda o ten opakovaný prispevok náhradnému rodičovi nie, nakoľko mi teda povedali na jednom úrade, že nárok nemám nakoľko zverené dieťa je moja sestra a na druhom mi povedali, ze aj keď to je moja sestra, nárok mám, tak som v tom mala trosku guláš, ďakujem 🙂
@sabbub ja mám tiež takto sestru v náhradnej starostlivosti (3 roky mi o tom príspevku nikto nepovedal), ale do dovŕšenia jej 18tky, som opakovane dostávala aj ja. Takže určite by som skúsila podať (človek tým nestratí nič, max získa) aj napriek tomu, že na druhom úrade povedali že nie.
@mrkva0412 zdravím mame zverené 2deti našej ňetrky a dostávame len te opatrovateľský príspevok ale pri schválení súdom to na začiatku sme dostali jed orazovu platbu toho príspevku okolo 1500€ mame nárok Sihoti požiadať opäť? Dakujem
@lacko123456 mne povedali že pri zverení deti/dietata do náhradnej osobnej starostlivosti mám nárok na prídavky na deti/dieta, opakovaný príspevok zverejneni dieťaťu, opakovaný príspevok náhradnému rodičovi a jednorazovo príspevok (ten sa dostáva len 1x pri zverení dieťaťa a právoplatným rozhodnutím súdu) potom tusim zverené dieťa pri dovŕšení 18rokov dostane jednorazový príspevok 🙂
@sabbub nárok na opakovaný príspevok náhradnému rodičovi máte nárok do 18rokov dieťaťa.
Rovnako dieťa má nárok na opakovaný príspevok dieťaťu v náhradnej starostlivosti