Dievcata poradite? Vobec sa v tychto mzdovych a odvodovych veciach nevyznam. Mozno je medzi Vami skusena mzdova uctovnicka ci mamicka pracujuca na Socialnej poistovni. Momentalne som vzhladom na aktualnu situaciu na OCR s dietatom, inak som normalne zamestnana. Je pravda, ze v tomto case za mna nik neodvadza socialne, nemocenske ani dochodkove poistenie, kedze sa nejedna o socialnu davku? Kedze toto obdobie moze trvat aj niekolko mesiacov, predpokladam, ze deti naozaj do 09/2020 do skolok ci skol nepojdu, bude to mat vplyv na moju pripadnu buducu PN, matersku ci davku v nezamestnanosti? Nebolo by pre mna v tomto pripade lepsie ist na PN, nakolko som momentalne tehotna, termin porodu mam v 09/2020? Dakujem za pripadne rady a reakcie, verim, ze podobne otazky si kladie viacero mamiciek, nielen ja. Ked som googlila tuto temu, vsade nachadzam len to iste, no k otazkam odvodov akosi nic. Mozno odpovede vyuziju aj mamicky, ktore tehotne nie su, no akosi im nik nepovedal, ze v tomto case odvody za nich vraj nik neplati a neuvedomuju si, ze o to dlhsie budu musiet nadrabat pri odchode na dochodok a cca 6 mesiacov predsa nie je malo. No mozno len nemam spravne informacie a niektora z Vas ma usmerni a vyvrati mi moje dohady a domnienky. Este raz dakujem 😊.
@evittam a ako je to s dovolenkou počas OCR, teda ci tam stále vzniká nárok za to obdobie?... alebo až vtedy sa kráti, keď je nad 100 pracovných dní, a co ak je skúšobná doba?... Ďakujem
@janka54321 Krati sa podla ZP. skúšobná doba sa o dobu OCR ci PN posuva.
Dovolenka by sa nemala kratit ked je OCR nad 100 dni.V ZP su jasne uvedene dovody kedy sa moze a OCR tam nie je. Skusobna doba sa predlzuje o tolko dni kolko si bola na PN ci Ocr.
@nanula22 Všetky dávky od SP su nezdaniteľnym príjmom nemajú žiadny vplyv na vypocet ďalšej PN ci MD ci podpory.