Odvody a výška PN, materskej

29. sep 2022

Ahojte.
Mám asi trošku zložitejšiu otázku, ale kto sa rozumie do tohto, tak snáď pochopí.. 😁😬
Po VŠ som pracovala, potom som bola na MD, RD, skončila mi zmluva.. Momentálne som nezamestnaná a idem sa zamestnať na polovičný úväzok. Keďže je to len polovičný úväzok, mzda bude nízka. S mužom plánujeme ešte bábo niekedy o rok.. Pozerala som si len tak orientačne akú PN a akú MD by som dostávala pri takomto plate a vyšlo to teda dosť málo 😂 pochopiteľne.. No lenže, ak by som si popri práci našla ešte brigádu na dohodu, odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne sa mi budú platiť z oboch prác? Cize ak by som napr. o rok išla na matersku prípadne PN, výška materskej sa mi vypočíta z oboch prác? Alebo iba z tej jednej?
Ta práca na dohodu nie je nič extra, je to len nejakých 140€ v hrubom mesačne, ale ak by mi to malo v budúcnosti zvýšiť PN alebo matersku aspon o pár € mesacne, tak by to bolo fajn..
Ďakujem

mogaa
29. sep 2022

ak máš 2 práce kde platíš odvody do SP, musíš mať v oboch splnenú podmienku na danú dávku..teda nesčítava sa to, ale z každého prac,.pomeru dostávaš vyplatenú dávku(samozrjeme musíš v každom z PP splniť podmienky na danú dávku)...týka sa to aj PN, ak pôjdeš na PN, lekár ti vystaví 2PN jednu z jedného PP a druhú z druhého PP, následne ti prídu 2rozhodnutia ....

autor
29. sep 2022

@mogaa aha, tak to by mi ani nenapadlo 🤦🏻‍♀️ ďakujem 🙂