Ahojte baby chcem sa opytať ked zratam moje odpracovane dni z vyplatnych pasok malo by mi to približbe sedit mohla by som podľa toho zistit či mam narok na matersku.
Ahojte, ak mozem rada by som vstupila do diskusie, mam totiz jednu otazku, viete mi s tym prosim poradit?
Ak sa denny VZ meni od 1.1.2017 zo 43Eur na 58Eur, a moje rozhodujuce obdobie je od 15.oktobra 2016 a 1.2.2017 nastupujem na MD. Znamena to, ze ak som aj v starom roku dosiahla VZ 58Eur bude sa mi pocitat ten, alebo sa mi zapocita za stary rok tych 43Eur a az za januar sa zapocita denny VZ 58Eur a nejak mi to potom alikvotne nascitaju? Dakujem za odpovede a nazory 🙂
dobry den, chcela by som sa tiez informovat ... je to situacia: poberam rodicovsky prispevok, pricom sa zamestnam na zmluvu, avsak po nejakej dobe zistim ,ze by bolo lepsie vratit sa opat na rodicovsku dovolenku nakolko je dietatko este male a tazko zvlada odlucenie, so zamestnavatelom sa dohodnem, ze ostanem u neho zamestnana a teda po ukonceni rodicovskej dovolenky u neho normalne nastupim, prisom on mi neda vypoved zmuvy...konkretne chcem vediet ako toto papierovo osetrit? dakujem janka
suhlas. Das si znova ziadost o nastup na rd
Dakujem vam za info 🙂
@engie203 A? Čo to má spoločné s nárokom na MD? Do dní NP sa nepočítajú pracovné dni - veď si prečítaj diskusiu, ale kalendárne dni. Čiže ak si napríklad zamestnaná od - ja neviem - 1.1.2016-31.12.2016 - tak máš 366 dní NP. Je úplne jedno koľko dní si odpracovala. Chápeš?
Čiže napíš poriadne dátumy od kedy si zamestnaná...či ešte pracuješ, či si PN, či už si tehotná. Ja netuším čo chceš vedieť. Tvoj zakladajúci príspevok je o ničom- a na ten sme ti už mimochodom odpovedali.
A čo je to to NP
Viem že je to nemocenske poistenie ale ako sa to to rata .a už aom tehotna v 3 mesiaci
@engie203 No nemocenské poistenie. A ako sa to ráta už som ti napísala - nehnevaj sa ale si fakt nechápavá - čo stále nechápeš?! Čo sa deje od toho 2.12.2016? Od kedy máš túto zmluvu, ktorá je do 30.6.2017?
Ak si pracovala od 1.6.2015-2.12.2016 - tak si tam napočítaj kalendárne dni - to boli dni tvojho NP - chápeš?
Potom neviem čo je od 2.12.2016 - ak si od vtedy PN - tak aj to sa počíta a ty si stále zamestnaná - predpokladám do toho 30.6.2017 - čiže nárok na MD ti vzniká, nakoľko si v ochrannej lehote. MD sa ti bude počítať z hrubého príjmu za r.2016, nakoľko nastupuješ na MD v r.2017. Jedine , že si zmenila zamestnávateľa a odpracovala u neho 90 dní bez PN a OČR - vtedy sa ti bude počítať MD z tej novej práce.
@engie203 nejde o to koľko dní máš odpracovaných, ale koľko dní máš platené DNP (nemocenské poistenie). Nárok na materské získaš ak si mala pred nástupom na MD za posledné 2 roky aspoň 270 DNP.