Od kedy mi bude vyplacané tehotenské?

meryivanova
12. júl 2021

Dobry den, chcela by som sa spýtať že od kedy mi bude vyplacane tehotenske. Teraz v juny 24 som mala len 18rokov a o to tehotenske som si podavala niekedy v strede mája. Teraz som 28+3tt
A ešte by som sa chcela spýtať či mi budú aj Spätne vracat od 13tyždna ?

diaalex
12. júl 2021

@meryivanova ja si osobne myslím, že tehotenské ti zamietnu .. jedine, že by si pred tehu pracovala 270 dni (mala nemocenské poistenie)… ty mozes akurát požiadať a tehu štipendium

meryivanova
autor
12. júl 2021

@diaalex ja som si požiadala o tehotenske štipendium.. teda moja triedna.

ivkazba
12. júl 2021

@meryivanova tehotenské štipendium je pre študentky vysokej školy, nie strednej.

meryivanova
autor
12. júl 2021

@ivkazba moja spolužiačka dostala už minulý mesiac 6teho. Ale ona je odomna o rok staršia.

petamich
12. júl 2021

@meryivanova je potrebne sa informovat u riaditela skoly, nakolko v pripade, ze studujes na strednej, tak ho priznava a schvaluje on

priznava sa ale plnoletej studentke, cize to moze byt dovod, preco ti nebolo resp. nebude priznane od 1.4.2021 odkedy je v ucinnosti

a nie spatne sa nedoplaca, cize tie zeny, ktore boli tehotne skor maju narok az od 1.4.2021 kedy tehotenska davka a stipendium nadobudlo ucinnost - v tvojom pripade je dost mozne, ze narok ti vznikne az od dovrsenia plnoletosti = 26.6.2021 do porodu

meryivanova
autor
12. júl 2021

@petamich ďakujem veľmi pekna za odpovede.

petamich
12. júl 2021

@meryivanova inak tu to mas fakt pekne vysvetlene aj s nejakymi prikladmi https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...

co som napr. nevedela, ze tehotnym studentkam sa priznava od mesiaca, v ktorom bola podana ziadost - cize nie automaticky od toho 1.4.2021 - ale teda u teba to asi bude ovplyvnene tym dosiahnutim plnoletosti - ale najlepsie informovat sa v skole 🙂 pripadne u triednej nech preveri u riaditela, ked ti s tym pomahala