OČR pred operáciou

aska181
20. dec 2024

Ahojte, v polovici januára máme ísť na operáciu so 6 r. synom, už by som ho v januári nechcela moc dávať do škôlky aby neo horel. Môže mi dr.vystavot ocr aj na dlhšiu dobu ako je 14 dní? Nikdy som nebola na ocr takže vôbec nemám skúsenosti. Ďakujem

katkaseiner
20. dec 2024

urcite by som dieta do skolky nedavala, s ocr zial neporadim

patka06
20. dec 2024

Ak je dieťa zdravé, OČR lekár dá jedine ak je zavretá škôlka
OČR môžeš čerpať po synovej operácii, po prepustení do domácej liečby
Jedna OČR je max. 14 dní

dagas
20. dec 2024

@patka06 ak je zavretá škôlka tak dáva očr škôlka nie lekár. Niesom si istá ale podľa mňa môže byť očr aj dlhšia akurát platená je len 14 dní

martul
20. dec 2024

@patka06 ale prosím ťa, moje deti boli viackrát operované a týždeň pred operáciou som už ostala s nimi doma aby neochoreli.

patka06
20. dec 2024

@martul Lekár to samozrejme môže risknúť. kým ho sociálne poisťovňa neskontroluje.
Normálne to možné nie je.
Navyše 6r. je predpokladám predškolák, takže má povinnú škôlku.

petracandle
20. dec 2024

@aska181 rozhodne ho nechaj doma, aby pred operáciou neochorel. Možnosti je niekoľko - môžeš si zobrať dovolenku, home office, alebo sa dohodnúť s tvojou doktorkou a dá ti PN alebo s jeho doktorkou a dá ti OČR. Nemám rada zneužívanie systému a fejkové PN či OČR ale toto sa jasne dá pochopiť

lienka.7
20. dec 2024

@aska181 a akú diagnózu ti uvedie lekar na OCRku? Nerypem len sa pýtam...
Do stredy bude akoze chorý, vo štvrtok nastúpi zdravý do nemocnice?
Mas 14 dní OCRku inak. Tu by som čerpala po prepustení z nemocnice. Dovtedy dovolenka, babka, dedko, alebo muz. Prestriedate sa všetci.
Plus ako pise @patka06 , ma asi povinnú dochádzku, kde ho môžeš ty ospravedlniť tuším 5 dní? (Neviem presne, ostatne ma pokojne opravte).

patka06
20. dec 2024

@lienka.7 Predškoláka môže rodič ospravedlniť 7 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu choroby. Maximálne 14 dní za mesiac.

martul
20. dec 2024

@patka06 je to úplne normálne a legálne, nevyjadruj sa keď nevieš. Dieťa sa považuje za choré, pripravuje sa na operáciu, overené v SP.