Rodičak mi skončil 7.2. 2020, nastúpila som na 1 deň do prace (pracovný pomer som mala na dobu neurčitú) aby sa mi obnovilo nemoc. Poistenie a výpoveď so zamestnávateľom som podpísala 10.2.2020. Od 11.2 som vedená na úrade práce. Po výpovedi som zistila ze som tehotná... Podľa stránky soc poisťovne by som mala spadat do 8 mesačnej ochrannej lehoty. Nástup na materskú 27.9.2920 a termín pôrodu na 8.11.2020. Myslíte že mi schvália materskú? A co ak budem prenášať a neporodim na termín?
Lebo zatiaľ mam vyjadrenie sociálky že predlžujú dobu o rozhodnutí ci mi schvália materské.. Myslíte že čakajú na termín pôrodu?
Takže ak neporodim presne na termín, tak mi nevznikne nárok na materské? Mate s tým niekto prosím osobnú skúsenosť?
Lebo podľa stránky soc. Poisťovne sa riešila iba doba nástupu na MD 6tt pred pôrodom
A to som spĺňala.
@monulienka47 kedy si mala poslednu menstruaciu a ktorym dnom si ukoncila PP?
@monulienka47 tam ide o to, ze ak mas datumy tesne vedla seba (posledny menzes a ukoncenie PP), SP caka na datum porodu. Nakolko musis do 8 mesiacov od skoncenia PP nastupit na MD (narok na MP vzniká nsstupom na MD a nie dnom, kedy porodis). Snad som to napisala dost zrozumitelne.
Posledný menzes som mala 2.2.2020, ukončenie prác. Pomeru 10.2.2020, takže ochranná lehota do konca augusta. Nástup n materskú 27.9.2020 a termín pôrodu 8.11.
Takze by som mala spĺňať co píšete.
@monulienka47 no a prave pre tie datumy cakaju.
2.2 posledny menzes - cca 14 dni nez bola ovulacia - okolo 16.2 si realne otehotnela. Chapes?
Pockaju, kedy porodis a spatne budu ratat
Jasne to chápem ze reálne v dátum výpovede som nebola tehotná... Ale tak načo potom rátajú tehotenstvo od posledného dňa menzesu... Podmienky majú len nástup na MD v ochrannej lehote a to som...nič o ovulacii ci podmienkach pôrodu po termíne nikde nepíšu... V tom prípade mi to príde nespravodlivé.. Lebo nemusím porodiť na termín, ten ti ani lekár úplne presne nevie dať... Kľudne môžem prenášať..
Ale ďakujem vám pekne za rady
@monulienka47 ahoj
Môžem sa opýtať ako si dopadla? Mám podobný problém koniec RD som mala k 29.8.2020
4.9.2020 som dostala výpoveď ( cize mala som obnovené nemocenské poistenie tých 5-6dni ) a k 2.9.2020 mám potvrdenie že som tehu oficiálne . Budem mat nárok na materské? V ochrannej lehote som síce natesno ale som 🙂 prosim o radu 🙏🙏🙏🙏
@emchuana ahoj. Ochranna lehota sa na mňa vztahovala a schválili mi materské. Dôležity je dátum. Nástupu na materskú. Musí spadat do 8mesacnejnochrannej lehoty (co je 6t pred termínom pôrodu) pri žiadosti o materské ti zo zamestnania vypocitaju predpokladaný prijem z čoho sa to bude počítať materská, plus ešte sociálka si navyše bude žiadať potvrdenie od tvojho gynekológa od kedy si tehu 👍 tak držím palce
@monulienka47 vďaka snáď mi to vyjde mám to natesno ale mám 😀
@emchuana ahoj prosím som v podobnej situácii …. Rodičak mi skončil 16.6.2021 a nastúpila som nazad do roboty …. Čiže som nazad v pracovnom pomere od 17.6.2021. Posledný menzes som mala 8.6.2021 a zistila som, že som tehotná …. Takže by som mala byt v ochrannej lehote…. Lebo podľa dátumov čo mi hádže kalkulačka nestihnem nanovo odrobiť 270 dní. Viete mi niekto poradiť z čoho sa mi bude rátať vlasne materská? Či z ochrannej lehoty a materská po starom ….. alebo ak stihnem odpracovať 270 dni čo mi nevychádza lebo nástup na materskú mi píše 3.2.2022. A čo ak budem musieť ísť pn alebo s malým na OČR, pripadne ak všetko zas zavrú kvôli korune a budem musieť ostať doma? Mam teraz o niečo menší plat ako som mala pred materskou tak z čoho sa to bude rátať? Ďakujem
@monulienka47
Ahoj🙂, prosim ta, na tom potvrdenie od gyn. ze od kedy si tehotna bol datum poslednej MS? Alebo ako to vypocitaval?
Dakujem krasne za info🙂
@monulienka47 ano, cakaju kedy porodis.