Ochranná lehota

lucy94
18. aug 2020

Ahojte, momentálne som na rodicaku, poberala som aj materske nakolko som bola predtym v ochrannej lehote. V októbri malý dovrsi 3 roky teda sa mi skonci rodicak a ja som opäť tehotná . V marci mám termín pôrodu. Neviete ci som opäť v ochrannej lehote alebo je potrebné vytvoriť novy prac.pomer ? Ďakujem '

ukulela
18. aug 2020

Pracovný pomer už skončil? Tak nárok na materské nemáš. Treba ti obnoviť nemocensje poistenie.

veronikaszabova
18. aug 2020

@lucy94 momentalne nemas narok na MP
@ukulela nema ani 270 dni NP za posledne 2 roky, takze aj dni potrebuje - co uz nestiha

veronikaszabova
18. aug 2020

@lucy94 budes dostavat RP 270€

damtiporiti
18. aug 2020

V ochrannej určite nebudeš keď ti pracovný pomer skončil ešte pri prvom tehotenstve. Kedy ti skončil presne?

lucy94
autor
18. aug 2020

@ukulela pracovný pomer už skončil dávnejšie pred prvou md vyšla mi síce nízka ale vysla vraj som bola v ochrannej lehote .

@damtiporiti skončil mi ešte pred prvou materskou

damtiporiti
18. aug 2020

@lucy94 no tak ti nepomôže ani nový pracovný pomer, budeš mať nárok na rodičovský príspevok 270€.

lucy94
autor
18. aug 2020

Dobre baby ďakujem za odpovede

lucka_ke
18. aug 2020

počas RD si ani nebrigádovala?

pibza
18. aug 2020

urcite si spomen ci si nahodou nerobila nieco drobne za co by si mala odvody...ci sa ti nezvbierali odpracovane dni...ci by si to teoreticky este nestihla spravit tych 270 dni

lucy94
autor
18. aug 2020

@pibza nemala som nič veru, len manžel bol tiez na materkej teraz ma napadlo a ja zatiaľ na up ale to mi asi nepomôže ajtak

lucka_ke
18. aug 2020

škoda, stačila by ti brigáda na pár eur, nazbierala by si 270 dní a mala by si materskú

lucy94
autor
18. aug 2020

@lucka_ke no bohužiaľ to by pre mňa nebolo možné v tom období .

emchuana
30. dec 2020

@damtiporiti ahoj nevieš mi poradiť ?
Bola som na rodicaku 3 roky opäť nástup do prace po 5 dňoch výpoveď s tým že mám potvrdenie od lekára že v tom case som bola tehotná. Cize mala by som spĺňať ochrannú lehotu keďže výpoveď je k 4.9 a tehotná som k 2.9.2020.
Mám podľa teba nárok na materské keď som bola predtým na rodicaku a poistenie sa obnovilo len na 5 dni?