Ahojte, momentálne som na rodicaku, poberala som aj materske nakolko som bola predtym v ochrannej lehote. V októbri malý dovrsi 3 roky teda sa mi skonci rodicak a ja som opäť tehotná . V marci mám termín pôrodu. Neviete ci som opäť v ochrannej lehote alebo je potrebné vytvoriť novy prac.pomer ? Ďakujem '
@lucy94 budes dostavat RP 270€
V ochrannej určite nebudeš keď ti pracovný pomer skončil ešte pri prvom tehotenstve. Kedy ti skončil presne?
@ukulela pracovný pomer už skončil dávnejšie pred prvou md vyšla mi síce nízka ale vysla vraj som bola v ochrannej lehote .
@damtiporiti skončil mi ešte pred prvou materskou
@lucy94 no tak ti nepomôže ani nový pracovný pomer, budeš mať nárok na rodičovský príspevok 270€.
Dobre baby ďakujem za odpovede
počas RD si ani nebrigádovala?
urcite si spomen ci si nahodou nerobila nieco drobne za co by si mala odvody...ci sa ti nezvbierali odpracovane dni...ci by si to teoreticky este nestihla spravit tych 270 dni
škoda, stačila by ti brigáda na pár eur, nazbierala by si 270 dní a mala by si materskú
@damtiporiti ahoj nevieš mi poradiť ?
Bola som na rodicaku 3 roky opäť nástup do prace po 5 dňoch výpoveď s tým že mám potvrdenie od lekára že v tom case som bola tehotná. Cize mala by som spĺňať ochrannú lehotu keďže výpoveď je k 4.9 a tehotná som k 2.9.2020.
Mám podľa teba nárok na materské keď som bola predtým na rodicaku a poistenie sa obnovilo len na 5 dni?
Pracovný pomer už skončil? Tak nárok na materské nemáš. Treba ti obnoviť nemocensje poistenie.