Obnovia mi rodičák na Slovensku?

ni_kolka_ta
24. júl 2019

Baby ahojte. Prosím Vás je tu niektorá ktorá by mi vedela poradiť. Som v takej situácii že mali sme ísť riešiť materskú+rodicak z Rakúska ( vtedy ešte priateľ tam pracuje) lenže nedotiahli sme to do konca tu mi už od apríla zamietli takze mi nechodí ani koruna. Tak sa pýtam keď pôjdem na úrad Prace obnovia mi rodicak tu na SR? V tom Rakúsku sme to vôbec nepodali.
Mate prosím niektorá skúsenosť ?
Dakujeeem za každú odpoved 🙏🏿

malinajahoda
24. júl 2019

@ni_kolka_ta si zamestnaná alebo nie? Myslím tu na SK.

ejanjelik
24. júl 2019

Tu ti poradia

ejanjelik
24. júl 2019

Z vlastnej skusenosti ak v Rakusku vznikol narok budu od teba vyzadovat doklad. Teraz je ro manzel? Pracuje tam este? Ak ano narok je tam ak si zamestnana z at mas narok na doplatok ak noe na celu sumu. Ak tam nepracuje mas narok na sk.

ni_kolka_ta
autor
24. júl 2019

@malinajahoda nie nie som a ani som nebola. Pracovný pomer mi skončil 28.2.2018 a na materskú som nastúpila 17.7.2018

ni_kolka_ta
autor
24. júl 2019

@ejanjelik teraz je to už len otec dcéry.
Pracuje tam ešte ale papiere sme nepodali v Rakúsku. Teda neaky tam podal na podnet toho stopli rodicak tu na SK ale mali sa odovzdať nejaké papiere aby to bolo všetko a pustili peniaze ale tomu sme sa už nedopracovali. Preto sa obávam toho aby som mala aspoň nárok tu na klasicky rodicak

ejanjelik
25. júl 2019

V tej skupine vam poradia ja mam vybornu s kusenost s pani Irenou Krajciovou. Meviem ako sa postupuje, ked nie ste zobrati,ale slovenske urady aspon u nas trvaju na vuplacani z rakhska pokial tam jeden z rodicov pracuje. A je velmi pravxepodobne, ze ked ste iz nkeco zacali riesit a na zaklade toho vam stopli na sk bidete musiet dodat papiere do at a cakat na vyjadrenie a na zaklade toho vam pustia alebo nepustia na sk.

malinajahoda
25. júl 2019

@ni_kolka_ta tak tu na SK ti nedajú nič. Všetko si musíte žiadať v AT. Ja som na tom rovnako.