Obaja rodičia na materská

14. feb 2022

Ahoj, momentálne som na md s mladším dieťaťom, manžel by chcel ísť na md so starším.mne ale md konci v apríli. Aké mám možnosti? PP mi trvá, ale do práce ešte ísť nechcem. Mám dať výpoveď a ísť na UP, alebo aký by bol najlepší postup? Ďakujem krásne za rady! 🙂

mamina1419
14. feb 2022

Keď ti skončí materská s mladším môžes popri mladšom nastúpiť na rodičovskú a poberala rodičovský príspevok do jeho 3 rokov. Žiadosť sa rieši na upsvar . Potrebuješ k tomu potvrdenie o ukončení materskej

zojanka
14. feb 2022

Len trosku upresnim 🙂 ked skonci tebe materske, pojdes v praci na rodicovsku dovolenku s mladsim a ostavas doma. Ked manzelovi skonci materske so starsim, potom pojdes na upsvar a poziadas o rodicovsky prispevok na mladsie.

mogaa
14. feb 2022

je možné súbeh 2materských, nie súbeh materská a rodičovská....takže napíš koľko rokov majú deti....podľa veku môže ísť manžel na materskú a ty so starším ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov....

autor
14. feb 2022

@mogaa ďakujem, to mi je jasné, že súbeh MD a RD nie je možný, práve preto sa pýtam, že čo mám robiť 😅 mladšie dieťa má 4m, staršie skoro 2roky.

monulkaaaa
18. feb 2022

Ahojte baby, prosim mohli by ste poradit aj mne v tejto situacii,, otec na MD,,? Ja som na RD momentalne so synom cca do konca oktobra, a cakame dalsie mimi v termine polka oktobra.. Muz by chcel ist tiez na MD, so starsim, ked ja budem na MD s mladsim. Ak ja nastupim 8 tt pred porodom na MD s mladsim,co bude asi 31.8. a starsi syn dovrsi 3 roky az posledny oktobrovy tyzden, cize vznika muzovi narok ist na MD so starsim na tych cca 8-9 tyzdnov? Dobre to chapem?