Nový zamestnávateľ a materská

milica32
5. feb 2015

pracujem uz 4 rok za minimalnu mzdu a teda moj zaklad je aky je a aj materska. Planujem otehotniet na konci roku 2015, preto som si nasla inu pracu, kde uz konecne nemam minimalnu mzdu. Problem je ten, ze tu pracujem len mesiac a moze sa stat ze otehotniem skor. Bojim sa, ze mi bude vyratavana materska aj tak len z minuleho roka a teda z min.mzdy. To tvrdi nasa mzdarka. Ale ina mzdarka tvrdi, ze sa mi berie uz nova mzda a teda kde pracujem uz mesiac. Ako dlho tu ale musim pracovat a je pravda, ze mi budu ratat matersku z novej mzdy? neviem kde sa mam to pytat, je pravda, ze kvoli buduciej materskej som si hladala dlho novu pracu s vyssim prijmom a bojim sa, ze to bolo vlastne zbytocne. V minulosti si spekulanti navysili mzdu na papieri na 3 mesiace, ani odvody neboli platene a mali krasnu matersku..toto nie je fer. :(

draik
5. feb 2015

Príjem z nového zamestnania sa bude brať do úvahy, ak odpracujete aspoň 90 dní bez PN a spol.

sue
5. feb 2015

@draik nebolo to zbytočné 🙂
Pokiaľ bude tvoje zamestnanie trvať až do nástupu na MD a budeš mať odpracovaných 90 dní (bez PN a podobne), bude sa Tvoja materská dovolenka vypočítavať z posledného príjmu 😉

sue
5. feb 2015

Sorry Draik, chcela som označiť @milica32 😅