Nová práca pred nástupom na druhú materskú

ibanabazar
30. jún 2019

Ahojte. Rada by som sa s vami poradila. Od júna 2017 som na MD a následne na RD. Aktuálne som stále doma, v pôvodnej práci mám neurčitú dobu, na druhú matetskú nastupujem v decembri. Mám však známeho, ktorý ma lanári, aby som od septembra potiahla u nich v práci aspoň do materskej. Presvedčivé sú aj pracovné podmienky. Mám však otázky.
1. Budem mať nárok na dve materské? (Odpracujem viac ako 90 dní, len teda neviem či sa tam rátajú aj sviatky a víkendy) Alebo len na jednu a teda na ktorú?
2. Ak by som v pôvodnej práci pred nástupom na MD vyčerpala dovolenku bude to mať nejaký vplyv na riešenú záležitosť?
3. Má to nejaké úskalia?
Ďakujem pekne za tipy, rady a postrehy.

evittam
30. jún 2019

@ibanabazar Ak chces mat z viacerých PP nárok na MD musis mat zo všetkých splnene podmienky nároku. Budes mat narok na MD z pôvodného zamestnania a nesmie byt nizsia ako prva. Ale moze byt vyssia-zalezi len od toho aký predpokladany VZ uvedie zamestnavatel na ziadost o MD.

ibanabazar
autor
30. jún 2019

@evittam a aké sú podmienky nároku prosím? A to by som mala naozaj 2 materské?

evittam
30. jún 2019

@ibanabazar Aspon 270dni NP za posledné dva roky pred porodom, aktívne NP alebo byt v OL. Ty nestihnes hlavnu podmienku v novom zamestnaní. A nie mala by si len 1 MD ale z dvoch PP ak by si podmienky nároku splnila.

ibanabazar
autor
30. jún 2019

@evittam aha čiže vždy by sa mi to zrátalo do tej maximálnej výšky? A tých 270 dní sa mi neráta z RD?

evittam
30. jún 2019

@ibanabazar Nie nerata sa nic z RD. Tebe trval len povodny PP. Novy ti začne az v septembri. Ako sa ti moze počítať nieco co neexistuje. Ty aj citas co pisem?

ibanabazar
autor
30. jún 2019

@evittam čítam samozrejme, ale nerozumiem skratke OL. Chápem, čiže nespĺňam 270 dní a tým pádom nič

evittam
30. jún 2019

@ibanabazar Ochranná lehota. A ostatne som ti uz napisala.