Ahojte. Mám reťazovu materskú. Prac.pomer stále trvá. Počas rodičovskej som nečerpala dovolenku, nič. Prišla mi suma na deň a je o dosť nižšia. Dokopy mi to robí mínus o nejakých 80€. Som bola v tom, že materské nesmie byť nižšie než predchádzajúce. Mýlim sa ? Vďaka
Si si istá,že ide o reťazenu materskú?
Určite sa treba obrátiť na sociálnu poisťovňu a argumentovať novým zákonom. Kľudne aj najprv telefónom zistiť, alebo písomne, odvolať sa voči rozhodnutiu v zákonnej lehote, žiadať vysvetlenie. Určite si od toho zamestnávateľa nemala počas prvej materskej žiadny príjem?
@lilinka88 no prvý mal teraz dva roky
@bavaria007 to,že mal dva roky neznamená,že ide o reťazovú materskú. Musi byť rovnaký zamestnávateľ,resp rovnaký pracovný pomer a nemôže byť nič odrobene, ani dovolenka, PN,...
@basska_b ako myslíš počas materskej príjem? Nastúpila som s prvým na MD, potom rodičák a doteraz som doma, nečerpala som dovolenku a ani som sa do práce ešte nevrátila, bola som na rizikovom a polku tehotenstva v nemocnici
@lilinka88 nemenila som nič, zamestnávateľ je roky ten istý a nie ani dovolenku ani na deň som sa nevrátila do práce. Bola som doteraz na rodičovskom a druhé tehotenstvo som bola väčšinou v nemocnici
@bavaria007 minulý rok si pracovala?
@lilinka88 no určite zavolám do SP, ma to dosť prekvapilo
@lilinka88 nie minulý rok som bola celý rok na rodičovskej
@bavaria007 stalo sa asi to ze v roku kedy ti pocitali DVZ si mala odmeny a pod takze si okrem platu mala extra prijmi co navysili DVZ teraz ked ti dali predpokladany zarobok to tam nezaratali…
Ale urcite treba sa odvolat na novy zakon.
@judit47 kde ten zákon viem dohľadať prosím?
@bavaria007 zavolaj im, mohlo sa stať,že došlo k chybe
@lilinka88 určite, našla som aj na stránke SP, že od 2019 nebude nižšia
Ďakujem
@bavaria007 pokial ide skutocne o retazovu matersku nemoze byt nizsia. Treba kontaktovat SP, chyba sa stat mohla - nebola by si prva. Podaj odvolanie k rozhodnutiu co ti prislo, rozdiel ti doplatia.