Nižšia suma materskej

bavaria007
4. nov 2021

Ahojte. Mám reťazovu materskú. Prac.pomer stále trvá. Počas rodičovskej som nečerpala dovolenku, nič. Prišla mi suma na deň a je o dosť nižšia. Dokopy mi to robí mínus o nejakých 80€. Som bola v tom, že materské nesmie byť nižšie než predchádzajúce. Mýlim sa ? Vďaka

alenah31
4. nov 2021

@bavaria007 pokial ide skutocne o retazovu matersku nemoze byt nizsia. Treba kontaktovat SP, chyba sa stat mohla - nebola by si prva. Podaj odvolanie k rozhodnutiu co ti prislo, rozdiel ti doplatia.

lilinka88
4. nov 2021

Si si istá,že ide o reťazenu materskú?

basska_b
4. nov 2021

Určite sa treba obrátiť na sociálnu poisťovňu a argumentovať novým zákonom. Kľudne aj najprv telefónom zistiť, alebo písomne, odvolať sa voči rozhodnutiu v zákonnej lehote, žiadať vysvetlenie. Určite si od toho zamestnávateľa nemala počas prvej materskej žiadny príjem?

bavaria007
autor
4. nov 2021

@lilinka88 no prvý mal teraz dva roky

lilinka88
4. nov 2021

@bavaria007 to,že mal dva roky neznamená,že ide o reťazovú materskú. Musi byť rovnaký zamestnávateľ,resp rovnaký pracovný pomer a nemôže byť nič odrobene, ani dovolenka, PN,...

bavaria007
autor
4. nov 2021

@basska_b ako myslíš počas materskej príjem? Nastúpila som s prvým na MD, potom rodičák a doteraz som doma, nečerpala som dovolenku a ani som sa do práce ešte nevrátila, bola som na rizikovom a polku tehotenstva v nemocnici

bavaria007
autor
4. nov 2021

@lilinka88 nemenila som nič, zamestnávateľ je roky ten istý a nie ani dovolenku ani na deň som sa nevrátila do práce. Bola som doteraz na rodičovskom a druhé tehotenstvo som bola väčšinou v nemocnici

lilinka88
4. nov 2021

@bavaria007 minulý rok si pracovala?

bavaria007
autor
4. nov 2021

@lilinka88 no určite zavolám do SP, ma to dosť prekvapilo

bavaria007
autor
4. nov 2021

@lilinka88 nie minulý rok som bola celý rok na rodičovskej

judit47
4. nov 2021

@bavaria007 stalo sa asi to ze v roku kedy ti pocitali DVZ si mala odmeny a pod takze si okrem platu mala extra prijmi co navysili DVZ teraz ked ti dali predpokladany zarobok to tam nezaratali…

Ale urcite treba sa odvolat na novy zakon.

bavaria007
autor
4. nov 2021

@judit47 kde ten zákon viem dohľadať prosím?

lilinka88
4. nov 2021

@bavaria007 zavolaj im, mohlo sa stať,že došlo k chybe

bavaria007
autor
4. nov 2021

@lilinka88 určite, našla som aj na stránke SP, že od 2019 nebude nižšia
Ďakujem