Maminky, ktore ste mali vyratanu nizsiu matersku ako je RP, ako ste postupovali? Na SP mi povedali ze si mam dat ziadost o doplatok na UPSVaR. Co do ziadosti uviest? Staci len ze ziadam o doplatenie do vysky RP? a teda toho vyssieho? Kedze narok na matersku mam, len menej mi to vychadza. Dakujem velmi pekne za radu.
@alenah31 dakujem. Ano, maly uz je na svete.
Ide mi o to, ci specialne nieco treba napisat, alebo staci iba vseobecne typu ze ziadam o doplatenie do vysky RP. A oni si uz vsetko vypocitaju.
K ziadosti treba prilozit rozhodnutie o priznani materskej davky zo SP. Staci jednou vetou..."ziadam o dorovnanie k priznanej MD do vysky RP od ..... na dieta......, v prilohe dokladam rozhodnutie o priznani MD".....podpis. Ak si uz ziadala o PnD tak RL syna uz dokladat podla mna nemusis.
ahojte, ako si dopadla??? Napísala si žiadosť cez počítač, vytlačila, doložila rozhodnutie o priznani MD a vyplácajú ti to?? Mňa to čaká teraz, a vobec neviem ako nato, poradíte mi prosím, mne schválili 89€ materskú a z toho sa teda vyžiť nedá
Doplatok ak mi schvalia, nemôžu ho potom žiadať späť aby som im ho vrátila že?
@neznama321 napíšeš na UPSVaR ze ziadas o doplatenie do výšky RP nakolko materska ti vysla len 89€. A podas im to tam spolu s kópiou rozhodnutia o priznaní materskej
Nárok na doplatok od ÚPSVaR mate az po narodení dieťaťa:
"Ak má žena, ktorá porodila dieťa vyplácané materské v nižšej sume ako je suma vyššieho rodičovského príspevku, vypláca sa jej rodičovský príspevok od narodenia dieťaťa vo výške rozdielu medzi sumou vyššieho rodičovského príspevku a výškou materského za celý kalendárny mesiac. Suma materského je závislá na počte dní v kalendárnom mesiaci."