Nie som nemocensky poistená 270 dní

nikk3y
14. máj 2021

Ahojte mám trošku zmätok
Som v 24tt podala som si žiadosť na tehotenske
Dnes som volala na sociálnu či je už moja žiadosť spracovaná no ale pani mi povedala ze jej to tak ukazuje že mi príde rozhodnutie s tým že mi to neschvalia kvôli tomu že niesom nemocenské poistena 270dni ...
Lenže ja som od jula 2020 do augusta pracovala ako čašníčka mám pracovnú zmluvu na 40h týždenne a pod tým mám napísané dohodnutú dĺžku 10h týždenne
A od septembra som už normálne začala pracovať čo mám teraz aj naďalej zamestnávateľa ...
Môže byť nejaká výnimka v tom že mám na tej prác.zmluve napísané len tých 40/10h týždenne a tým som nemala nemoc.poistenie? Alebo? Tým ešte do augusta som bola brana ako študentka

mogaa
14. máj 2021

@nikk3y no všetko záleží ako si mala postavenú zmluvu, najlepšie to zistíš tak, že si pozrieš výplatnú pásku či za teba v tom období platil zamestnávateľ odvody do SP.....

jaruska_12
14. máj 2021

Ja pracujem na dohodu zístila som že som tehotná bola som.sa osobne pýtať na sociálke či mi vzniká nárok na tehotenské a materské tak že áno zamestnaná som od 8.1.2020 doteraz akurát som už na Pn rizikové tehotenstvo. Pozrela sa do Pc ako som mala pletené odvody možno treba ísť osobne sa opýtať pozistovat

ciernabrigita
14. máj 2021

270 dní musí byť platené nemocenské poistenie. ak si bola do konca augusta ako študent na DoBPS, nemocenské nebolo platené.

monka105
14. máj 2021

@nikk3y v prvom rade, keď si robila čašníčku, mala si dohodu alebo pracovnú zmluvu? Nedá sa dohodnúť pracovná doba v dvoch verziách, podľa mňa si to pletieš, že základný týždenný pracovný čas je síce 40 hod., ale ty si mala dohodnutý rozsah so zamestnávateľom 10 hod/týždeň. Keďže spomínaš, že si bola braná ako študentka, budem vychádzať z toho, že si mala dohodu o brigádnickej práci študenta (sedelo by to aj s tou dohodnutou dĺžkou týždenného pracovného času), pri ktorej sa na teba vzťahuje tzv. ,,odvodová výnimka”, čo znamená, že pri mesačnej mzde do 200 eur za teba zamestnávateľ neplatí odvody do sociálnej poisťovne. A tu máš odpoveď.

nikk3y
autor
14. máj 2021

@monka105 ďakujem nemala som na dohodu je tam normálne napísané pr.zmluva a nič viac k tomu ... A študentkou som bola ešte do augusta brana ale ja som v máji zmaturovala tak som si nebola istá či to sa mi to vôbec rátalo na SP alebo nie 🙂
A už som volala na SP zistila som že mi chýbajú 3 dni do toho 1.4 🤷‍♀️🤦‍♀️

nikk3y
autor
14. máj 2021

@ciernabrigita bola som brana ako študent ale tak že som ešte spadala pod strednu že som si nemusela nič platiť.. v máji som zmaturovala a v juni nastúpila ako čašníčka tak som nevedela či sa mi to nejako nebude biť alebo niečo🙂

nikk3y
autor
14. máj 2021

@jaruska_12 zistila som že do 1.4 mi chýbajú 3 dni aby som mala tých 270 dni 😐 a dala mi číslo ešte na jednu možno sa to bude dať poriešiť neviem ani ona nevedela

nikk3y
autor
14. máj 2021

@mogaa platil aj keď strašne málo ale platil 😃🤦‍♀️

julinka88
14. máj 2021

Ahoj prosím vás viete mi poradiť ak som zamestnaná od 2018 na neurčito momentalne na RD s 2 rocnym synom som opäť tehotna termin mam v decembri takže by to mal byť retazovy pôrod ale budem mat teraz pri druhom narok na matersku a tehotensky prispevok ak som stale zamestnaná ale prvu md mi neuznali chybalo mi 11 dni?
Ďakujem

janage
15. máj 2021

@nikk3y a nedá sa to doplatiť?

draik
16. máj 2021

@julinka88
Budete

julinka88
16. máj 2021

@draik dakujem za odpoved lebo ja sa v tých info uz strácam v inej skupine mi napisali že tych 11 dni mi bude chybat aj teraz pri druhej MD

nikk3y
autor
17. máj 2021

@janage neviem dnes musím pozistovat 🤷‍♀️ alebo zistiť aspoň to či mi teda nebude aspoň vyplatených tých pár dni čo som túto podmienku splnala...keďže na nete som veľa čítala o tom že sa to platí ako na dni a nie na mesiac .. A že aj žena ktorá má týždeň do pôrodu ma nárok si uplatniť túto dávku a že jej bude vyplatených iba tých 7 dni 😔😧🤷‍♀️
tak len dúfam

nikk3y
autor
18. máj 2021

@nikk3y takže som volala a nedá sa to doplatiť 🤦‍♀️