Ahojte, prosím o radu. Nášho synčeka čakajú 3 vážne operácie. 3 rocky bude mat 17.6 ... operácia je naplánovaná na 11.9... Do škôlky ho síce prihlásim ale asi nedám hneď. Až po operácii a hlavne ak všetko dobre dopadne. Ale prihlásiť ho musím aby mal miesto...
Keďže pred touto materskou som bola nezamestnaná, zaujíma má či si aj ja môžem predĺžiť rodičovskú dovolenku koli tomuto zdravotnému stavu... A aký je postu. Potrebujem nejaké tlačivo? Keďže sme z východného Slovenska a za operáciou budeme cestovať do BA tak pri nejakej tejto návšteve by som to chcela vybaviť alebo potvrdiť tlačivo. Kedy sa to bybabuje? Až p Alebo to môžem aj skor?
Veľmi veľmi pekne ďakujem za každú radu...o uplynutí normálnej 3 ročnej rodičovskej?
@livila ahoj,toto iste som riesila aj ja,len s rozdielom že som bola zamestnaná.môj syn ma za sebou tri ťažké operácie,vývod ba niekoľko mesuavov,jeden ľahší zákrok po pôrode a môžem ti povedať že posudkovy mi robí riadne problémy.ignoruje fakty ktoré sú napísané v správach od lekárov,a Predĺženie mi po peripetiách schválil na 1 rok že to mi stačí.neuznal ani ztp.A fakt ma malý za sebou ťažké 4 hodinové zákroky. Cakam práve ako sa vyjadria "vyššie" pretože šok podávala sťažnosť na jeho postup lebo je nemysliteľné aby jeden lekár urobil posudok na diagnozu ktorá nebola potvrdená a ignoroval základnú diagnozu.strašne som nahnevaná pretože matky ktoré nemajú vážnejšie problémy s deťmi tak majú všetko bez problémov schválene.prajem vám aby všetko dobré dopadlo.
@livila ano, az po dovrseni 3 rocka. To tlacivo ti v BA nevyplnia, vobec ho nemusis brat so sebou, v BA dostanes lekarske spravy a nalezy, ich kopie potom prikladas k tlacivu o rodicovsky prispevok a k ziadosti o posudenie zdravotneho stavu na ucely socialnych davok. Tlacivo si vyplnas scasti sama a potom je tam cast urcena pre destkeho lekara, ten to vyplna. Je dost dolezite, ako to cele formuluje. Zial skusenosti s uradmi mam podobne ako inull5. Posudkovi lekari nechcu uznavat ani naozaj zavazne diagnozy. Je to individualne, podla okresu. Drzim palce, aby ste dobre dopadli.
@desszi
@inull5
Ahojte, to mi ani zo srandy nehovorte, ze to mozu aj zamietnut... Z mojho okolia priznavaju mamickam predlzenu dovolenku, ked su deti "casto" chore, akoze nachladene, maju anginy atd... nezlahcujem ani toto, ale akoze operacia je cosi ine, podla mna ovela vaznejsie...
Ak som to dobre pochopila, tak cast tlaciva vyplnim ja a nasa detska a prilozim vsetky spravy od narodenia co sa toho tykaju?
Dakujem baby 😘
PS: Inull a ako sa vam dari teraz? Malinky sa ma lepsie? Drzim prsty ❤
@livila ahoj,vôbec som nesrandovala,bohuzial je to tak.áno,aj ja mam v okoli také maminky,ktoré prinesú správu od imunológa a posudkovy sa z toho poserie.napr.na správe som mala napísané občas únik stolice-posudkovt toto vôbec nebral do úvahy aj keď je to v našom prípade rozhodujuci faktor pretože máme za sebou plastiku zadocka..nepriznal ani ztp,ani výdavky na hygienu,ani na stravu napriek tomu že maly ma obmedzený jedálniček dovolím si povedať že viac ako celiatik..ale tabuľka sa ho netýka pretože mu nevzali viac ako 1 m čreva,čiže ak niekomu vezmú 99 cm ma jednoducho smolu.vieš ja už mám toho plné zuby,uvidím ako dopadne odvolanie a sťažnosť ale predpokladám že nepochodim..nepochodila som ani na úrade pre dohľad,postup bol podľa nich v poriadku,napriek tomu že operácia bola urobená neskoro keď už bolo poškodené črevo tak ze bol potrebný vývod na takmer 1 rok,mala som to čierne na bielom od dvoch iných odborníkov a nic z toho...namiesto mini zákroku s dvomi stehmi ktorý mohli spraviť deň po pôrode sme obišli so 4 operáciami a pobytmi na JISke..napr to ze mam nedal ztp odôvodnil správou z jisky kde lekár napísal že dieťa tretí deň po operácii stoji v postieľke,je nezbedne,chýba mu papanie,trhá hadičky a kričí na lekárov..ze také dieťa nepotrebuje ztp..pre mna je dôležité že maly je v pohode.vieš ale ide ma rozhodit keď maminy sú doma napr.že dieťa má narušený vývin reči..nech ma tu aj niekto ukamenuje,kašlem na to,ale hambila by som sa za to brat peniaze..
Ano, mozes si poziadat k 3. roku zivota dietatka (cize ziadost mozes podavat az ked bude mat syncek 3 rocky), potrebujes na to tlacivo z UPSVaR, to tlacivo ti vyplni pediater a prikladas k nemu lekarske spravy a nalezy. Ak doteraz nemate nejake extra problemy pockala by som do septembra, ked budete mat za sebou aj operacie, sanca ze ti ju schvalia je ovela vyssia. V kazdom pripade sa este podrobnejsie popytaj na urade, ak natrafis na ochotnu pani, dostanes uzitocne informacie. Vyplatenie prispevku mozes ziadat aj spatne, tusim 12 mesiacov, ale samozrejme musi to byt podlozene. Ja som mala tiez spatne vyplacane 4 mesiace.