Prosím o radu. Počas RD sa mi nazbierali dni dovolenky, ktoré som si do konca roka Nevyčerpala, jedná sa asi o 5dní, po novom roku už na páske zmyzli a keď som sa na to pytala na personálnom, povedali mi, že prepadla. Keď som 1.decembra nastúpila, nikto ma neupozornil v práci, že si mám vyčerpať aby neprepadla. Nemali mi ju preplatit? Ďakujem za rady ak máte skúsenosť.
preplatenie dovolenky je mozne iba pri skonceni pp. Ano, ak to bolo dovo, ktora vznikla do 31.12.2016, teraz ti prepadla
A Nemali ma nato upozorniť?
Veď práve, dovolenky nechcú dávať, keď bola malá chorá, musela som na Očr a dávať si paragrafy, takto som prišla o pekné peniaze, ale keby mi povedia, vedeli by sme sa haádam nejak dohodnúť, no takto sa cítim ukrátená.
Ja robím vo firme, kde je zamestnaných 1000 zamestnancov, na mzdy mame jednu pani s jednou asistentkou. Neviem si predstaviť, ako by to vyzeralo, keby každého mali upozorniť, že máš tam toľko a toľko dovolenky, keď si ju nevyčerpas, tak ti prepadne, už takto ich obdivujeme, ako všetko stíhajú, že výplata nám pipne do 5. Dňa v mesiaci. To zamestnanec si musí takéto veci odsledovať..
Dovolenka ti prpadla. Mna uporozrnili na to v oktobri pri nastupe do prace. Dovolenku ktora mi vznikla pocas MD bolo nutne vycerpat do konca roka pretoze je to dovolenka akokeby za minule roky este. Dovolenku ktora mi vznikla pri nastupe do prace za roko 2017 som si prrniest mohla.
Ved vtedy ako sme sa bavili, že kolko mám dovolenky pred nastupom do prace, aby som videla, na kolko mám narodil si cerpat, lebo v novembri som cerpala mesiac a zvyšok ostala a vtedy myslím mohli povedat vycerpajte si ju do konca roka Inak prepadne
@petenka83 stará prepadne, upozorňovať nemusia. Ale mohlo nariadiť čerpanie. Viac vybavis/zistíš iba v práci, tu to bude iba o lamentovani. Ak by mu nedovolili čerpať dv a prepadla by, iste by som riešila s nimi ako si to predstavujú. My čerpanie nariadujeme. Robím výplaty vidím ( hlavne u chlapov) že dv nevyčerpána druhý rok, chytíme kalendár a už mu vypisujem kedy ide na dovolenku.
@simca06022011 tak by to malo byt podla mna
Napriklad mne to vsetko preniesli, asi velmi zavisí od firmy
preplatenie dovolenky je mozne len pri skonceni PP