Nevyčerpaná dovolenka

petenka83
18. mar 2018

Prosím o radu. Počas RD sa mi nazbierali dni dovolenky, ktoré som si do konca roka Nevyčerpala, jedná sa asi o 5dní, po novom roku už na páske zmyzli a keď som sa na to pytala na personálnom, povedali mi, že prepadla. Keď som 1.decembra nastúpila, nikto ma neupozornil v práci, že si mám vyčerpať aby neprepadla. Nemali mi ju preplatit? Ďakujem za rady ak máte skúsenosť.

liz_lemon
18. mar 2018

preplatenie dovolenky je mozne len pri skonceni PP

majusqa77
18. mar 2018

preplatenie dovolenky je mozne iba pri skonceni pp. Ano, ak to bolo dovo, ktora vznikla do 31.12.2016, teraz ti prepadla

petenka83
autor
18. mar 2018

A Nemali ma nato upozorniť?

kikina84
18. mar 2018

@petenka83 my máme staré dovolenky vyčerpať do konca marca..nedali mi ju však nakoľko bolo chorých viac zamestnancov..tak šéfova súhlasila že si ju môžem preniesť..ale to bolo po dohode s ňou..inak by ju mali preplatiť ak je firma seriózna.. každopádne by si sa mala ozvať

petenka83
autor
18. mar 2018

Veď práve, dovolenky nechcú dávať, keď bola malá chorá, musela som na Očr a dávať si paragrafy, takto som prišla o pekné peniaze, ale keby mi povedia, vedeli by sme sa haádam nejak dohodnúť, no takto sa cítim ukrátená.

majusqa77
18. mar 2018

@petenka83 je to v zakonniku prace. Niesu pocinni na cerpanie dovo upozornit
@kikina84 ale stare = cez rok, nie cez dva, ci?

lula313
18. mar 2018

Ja robím vo firme, kde je zamestnaných 1000 zamestnancov, na mzdy mame jednu pani s jednou asistentkou. Neviem si predstaviť, ako by to vyzeralo, keby každého mali upozorniť, že máš tam toľko a toľko dovolenky, keď si ju nevyčerpas, tak ti prepadne, už takto ich obdivujeme, ako všetko stíhajú, že výplata nám pipne do 5. Dňa v mesiaci. To zamestnanec si musí takéto veci odsledovať..

dzina007
18. mar 2018

Dovolenka ti prpadla. Mna uporozrnili na to v oktobri pri nastupe do prace. Dovolenku ktora mi vznikla pocas MD bolo nutne vycerpat do konca roka pretoze je to dovolenka akokeby za minule roky este. Dovolenku ktora mi vznikla pri nastupe do prace za roko 2017 som si prrniest mohla.

petenka83
autor
18. mar 2018

Ved vtedy ako sme sa bavili, že kolko mám dovolenky pred nastupom do prace, aby som videla, na kolko mám narodil si cerpat, lebo v novembri som cerpala mesiac a zvyšok ostala a vtedy myslím mohli povedat vycerpajte si ju do konca roka Inak prepadne

simca06022011
18. mar 2018

@petenka83 stará prepadne, upozorňovať nemusia. Ale mohlo nariadiť čerpanie. Viac vybavis/zistíš iba v práci, tu to bude iba o lamentovani. Ak by mu nedovolili čerpať dv a prepadla by, iste by som riešila s nimi ako si to predstavujú. My čerpanie nariadujeme. Robím výplaty vidím ( hlavne u chlapov) že dv nevyčerpána druhý rok, chytíme kalendár a už mu vypisujem kedy ide na dovolenku.

petenka83
autor
18. mar 2018

@simca06022011 tak by to malo byt podla mna

katulienkax
18. mar 2018

Napriklad mne to vsetko preniesli, asi velmi zavisí od firmy

competition
Autor odpoveď zmazal
Zobraz