Nestíham reťazový pôrod

mirka969
21. júl 2022

Ahojte dievcata viete mi poradit?
2.9.2022 syn dovrsi 3 roky a ja sa vraciam naspat do prace, s tym ze prve 2 tyzdne si cerpam dovolenku. A v januari 2023 opat nastupujem na matersku,vie mi niekto povedat z coho sa mi bude ratat materska? Moze byt nizsia ako prva?
Dakujem za vsetky info ja som z toho uz totiz jelen 🙈🙈

lilinka88
21. júl 2022

@mirka969 počítať sa bude z vymeriavacích základov z tohto roku a keďže nejde o reťazeny pôrod, môže byť nižšia

mogaa
21. júl 2022

@mirka969 samozrejme že môže byť nižšia veď nejde o reťazovú materskú.....do prvej sa ti počítali aj prémie aj odmeny, prípadne 13 či 14plat,,,,keďže teraz budeš v práci len krátko, tak sa ti bude počítať zo základného platu(predpokladám že odmeny ti hneď žiadne nedajú)

dejna_
22. júl 2022

@mirka969 bude sa ti rátať z tohto roku. Keby si chcela mať vyššiu materskú odporúčam zobrať len jeden- dva dni dovolenky a ísť na PN a vtedy bude minimálne taká materská ako si mal, keďže dovolenkovy priemer je väčší ako bežná mzda ...inak bude možno aj o niečo menšia ale asi žiadna katastrofa

mirka969
autor
22. júl 2022

@dejna_ dakujem ale na PN nechcem ist praveze chcem byt aspon tych par mesiacov v praci medzi ludmi ked potom opat padnem do toho stereotypu 🤗 ale tak snad nebude o moc nizsia 🙏

dejna_
22. júl 2022

@mirka969 držím palce 🙂