Dobrý deň,
Prosím vás o radu. Mám TPP na dobu neurčitú, aktualne som do júna na RD a som tehotná a termínom pôrodu sept/október. Čiže to je NEretazova MD.
Mam nejaké možnosti, ako si navysit druhu MD? Dá sa to?
Ako vykryjem hluché obdobie v lete?
Ďakujem veľmi pekne
@lienka.7 ja s tým nemám problém, len syna v lete nemám kam dat, keďže škôlka u nás nefunguje v lete a ja som rizikový pacient, takže hrozí rizikové tehotenstvo v tomto vysokom štádiu tehotenstva, keďže som bola aj pri 1.dietati.
A ako by mi navýšil MD nástup do prace na 2 mesiace?
@morenitka mas možnosť čerpať dovolenku a neplatené voľno ak ti zamestnavatel umožní.
Akosi nechapem, z akého dovodu si chceš navysovat matersku? Dostaneš takú, aku si zaslúžiš, resp.mas narok.
Len tak uvažujem, kam by si toho syna keby si nebola tehotná a musela chodiť do práce...🤔
@morenitka mne takto medzi koncom RD a nastupom na novu MD lietali cca 3 tyzdne, tak som sa so zamestnavatelom dohodla na cerpani dovolenky. Ty tam mas vacsie casove okno ale ak mas tolko dovolenky tak nie je problem sa skusit takto dohodnut v praci. Alebo ak budes fakt na rizikovom a budes musiet ist na PN, vyriesi ti to situaciu ale zrejme pokazi MD... Hold, nemozeme mat vsetko 🤷
@morenitka PN ti urcite nepokazi MP.
@veronikaszabova to by bolo fajn, teda. Aspoň niečo...
PN ti výšku materskej neovplyvní. Ak si bola celý minulý rok na RD, tehotenské a materské sa bude rátať z predpokladaného príjmu, ktorý by si mala, ak by si sa vrátila do práce. Sociálka bude kontaktovať tvojho zamestnávateľa,aby im nahlásil tvoj predpokladaný príjem.
@morenitka po skonceni RD kedze si rizikovy pacient ako tvrdis,mozes ist na PN do nastupu na md.neovplyvni ti to nijak vysku md
@morenitka co takto sa vrátiť do prace? Hm?