Nereťazová materská

anika42
10. jan 2021

Ahoj vedeli by ste mi poradit, doma mam 2.5 rocneho dieta, chceli by sme este jedno babo, no nestiham uz prejst retazovo. Pracovny pomer mi trva na dobu neurcitu.pri prvom tehotenstve som mala narok na matersku? Budem mat narok na matersku a rodicak o ripri druhom? Ake su rozdiely ked prechadza zena retazovo a ked to nestihne ako ja?

Dakujem pekne za odpovede

natalianm
10. jan 2021

@anika42 ja som si to nedavno zistovala zevraj sa vobec netteba drzat slovneho spojenia retazova materska. proste ak ti pracovny pomer trva na matersku budes mat narok aj pri druhom, to bola odpoved
priamo zo socialky, ale asi budes musiet vykryt nejaky cas pnkou alebo sa planujes vratit na nejaky cas do
prace?

anika42
autor
10. jan 2021

@natalianm nechcela by som sa vratit do prace, radsej by som to riesila pnkou.keby trva pnka viac mesiacov ovplyvnilo by to vysku materskej? Tak potom zmena sa tyka len zien,ktorym zanikol prac.pomer....

mogaa
11. jan 2021

@anika42 nie nemalo by sa to počítať ako reťazová materská, ale z predpokladanej výšky platu ktorý potvrdí zamestnávateľ - čiže ten zo zmluvy....Pri prvej MD sa do výšky brali do úvahy aj odmeny, príplatky, 13,14plat......ale nárokna MD samozrejme budeš mať a to aj ak hneď od začiatku pôjdeš na PN(ak ťa lekár vypíše)

090255
11. jan 2021

@anika42 to ja to budem teraz tiež tak riešiť medzi koncom rodičovského a nástupom na materskú chyba zhruba mesiac malého do škôlky nevzali čiže asi pôjdem PN ved aj tak niektoré budúce mamičky sú oveľa dlhšie na PN. Ono mňa by skôr zaujímalo ako to je s tým príspevkom pre tehotné od 1.4.2021 Ci keď trvá pracovný pomer a budúca mamička je na PN ci ma nárok alebo nie.

anika42
autor
12. jan 2021

@090255 ja som sa bala, ze ani na matersku mat narok nebudem, ste ma potesili, ze predsa je nadej a s tym prispevkom keby mame i na ten narok by to bolo superr 😇 no to sa asi tak lahko nedozvieme

090255
12. jan 2021

@anika42 no bolo by lepšie sa spýtať niekoho kto sa tomu rozumie ci mame alebo nemáme narok

anika42
autor
12. jan 2021

@090255 neviem ci tu niekto taky je 🤔🙄😂

natalianm
14. jan 2021

@anika42 ked pracovny pomer stale trva narok mas...
ked tak si zavolajte do socialky tam povedia to iste...