Neprijatie dieťaťa do škôlky a koniec pracovného pomeru

julienka333
29. jún 2017

Ahojte prosi m oradu . Neviem ako dalej postupovat. Maleho mi nevzali do skolky kvoli nedostatku miesta. A mne po ukonceni RD skonci aj PP lebo som bola na dobu urcitu v ramci zastupovania kocky na RD a ta sa vratila uz do prace. A teraz neviem ako mam postupovat dalej na uradoch a co je vyhodnejsie. Je lepsie si predlzit neplatenu RD a mna ako dlho je to mozne? Alebo je lepsie ist na Urad prace? Zasa neviem ci mi vznikne narok na poberanie podpory v nezamestnanosti...
Poradte mi prosim, kde a na koho sa pripadne obratit, kam ist na UPSVAR alebo Socku? Vdaka za radu.

evittam
29. jún 2017

@julienka333 Ako dlho trval PP, kedy skončil?

evittam
29. jún 2017

@julienka333 Kedy ti konci RD?

julienka333
autor
29. jún 2017

no RD mi konci 29.9.2017, a v praci to mam dohodnute ze mi skonci k 29.9.2017 teda k dovrsenia 3 roku dietata.

meganka13
29. jún 2017

pisala som ti IP, takto by si mala mat narok na davku v nezamestnanosti, urcite je to vyhodnejsie ako neplatena predlzena RD

evittam
29. jún 2017

@julienka333 A ako dlho trval PP??
Ak mas narok na podporu tak pracovny pomer ukoncit den po skončení RD cize v tvojom pripade k 2.10. (nakolko je tam vikend) -cize vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu nech ti preplatia a budes mať nárok na max.podporu (teda ak na nu narok mas).

meganka13
29. jún 2017

ak vycerpa este jeden den dovolenky, uz nebude mat narok na podporu, nedavno som to tiez riesila, musi ukoncit prac. pomer skor alebo v den ukoncenia RD

evittam
29. jún 2017

@meganka13 Pises hlupost. Ak ukonci PP v den skoncenia RD t.j. sa neobnovi poistenie tak dostane podporu podla výšky platu pred MD, ak spraví co som napisala bude mat max.VZ pre podporu.

evittam
29. jún 2017

@meganka13 A ak ma narok na podporu-splna podmienky nároku tak ju dostane tak ci tak, tu ide o vysku podpory. Ak mala napr.hrubu mzdu pred MD 500Eur a spravi tak ako radis ty dostane podporu cca 250Eur, ak spraví to co pisem ja dostane max.podporu t.j. 871-900Eur.

alenah31
29. jún 2017

@julienka333 súhlasím s @evittam, išla som písať to isté, ale už netreba😀

carrot_apple
29. jún 2017

@evittam ako? nerozumiem, keď žena ide z práce na materskú a potom je do 3 rokov dieťaťa na RD ešte má dovolenku, keď jej príšeš, že si ju má nechať preplatiť a ukončiť PP 2.10.2017? ako to, že bude mať max. dávku v nezamestnanosti tých 871-900E?

evittam
29. jún 2017

@carrot_apple No zak,ze ak vycerpes jeden-dva dni dovolenky a ostatnu ti preplatia a povedzme,ze hruba mzda za to vsetko bude napr.aj len 500Eur tak sa bude tato suma delit len 2, cize VZ pre jeden den bude 250Eur z toho je 50% 125Eur, max.podpora je cca 58Eur/den.😉 Ak by napr.cerpala celu dovolenku-povedzme 20dni tak sa suma deli 20-co je ovela menej na jeden den.😉

evittam
29. jún 2017

*tak....

carrot_apple
29. jún 2017

@evittam ako to, že môže čerpať dovolenku?to keď je žena na RD tak má normálne 25dní Dovolenky? (teda keď má 33r)???

cecilia68
29. jún 2017

@carrot_apple To by aj mňa zaujímalo, komu vyplácajú podporu 900€?

evittam
29. jún 2017

@carrot_apple Nie, narok na dovolenku mas len pocas trvania MD. Pocas RD uz nie. Cize zavisi na tom od kedy do kedy si mala MD. Cca pri normalnom naroku na dovolenku 25dni ti vyjde minimalne 20 pocas MD.
@cecilia68 Napríklad mne.😉

cecilia68
29. jún 2017

@evittam Práve o tom niečo lúštim a som z toho magor...nerozumiem tomu, ale že absolútne ☹

evittam
29. jún 2017

@cecilia68 A čomu konkrétne nerozumies. Napis svoj prípad-poradim ak budem vediet. Kludne IP.😉

cecilia68
29. jún 2017

@evittam Ale nie, ja normálne pracujem, len to vyrátavanie mi nejde do hlavy a to mi matika vždy išla .

evittam
30. jún 2017

@cecilia68 Ak ti isla matika vždy dobre neviem comu nechapes. HM 500Eur:
1.pripad - 2dni cerpana dovolenka, zvysok preplatena: 500/2*50%=125Eur na den, maximum je okolo 58-cize max.podpora.
2.pripad - cerpanie 20dni dovolenky:
500/20*50%=12.50 na den cize podpora:375- 387,50Eur.

edn
30. jún 2017

@evittam mozem sa do toho vlozit?? a co ak si nevycerpam ani jeden den dovolenky?? ze by mi dali vypoved ku dnu ukoncenia RD??

evittam
1. júl 2017

@edn Ako som uz napisala. Tvoja podpora bude pocitana z príjmu pred MD a RD.

evittam
1. júl 2017

@edn A ak by ti dali výpoveď ku dnu ukoncenia RD tak plynie ešte výpovedna doba podla odprac.rokov.

edn
9. júl 2017

@evittam ok, dakujem..

julienka333
autor
7. aug 2017

@evittam tak som uz uplne domotana. Volala som so sefkou. Pp mi ukoncia ku dnu skoncenia rd a narok na dovolenku nemam ziadny. Totiz kazali mi vycerpat dovolenku este pred nastupom na md aj tu na ktoru by mi vznikol narok. Cize teraz mam zostatok 0 dni. Pred par rokmi to bolo tak ze bolo potrebne odpravovat po ukonceni rd aspon 1 den aby podporu mali z coho vyratat. A toto je pre mna novinka ze ak nrodpracujem ani jeden den tak mi to budu ratat zo mzdy co som mala pred nastupom na md. To znamena ze ak som mala hrubu mzdu 700 e tak teoreticky by mi mohli vyratat podporu 350 e na 6 mesiacov?

evittam
8. aug 2017

@julienka333 Ano presne ako pises. A nikdy to nebolo tak ako pises. Ten jeden den bol dobry len na to ak by si mala dovolenku - aby si mala max.podporu ako sa tu dookola pise.

carrot_apple
10. aug 2017

čiže ktorákoľvek žena keď pôjde na materskú si nemá minúť dovolenku.ak ju bude chcieť z-eľ vyhodiť a sa dohodnú na výpovedi tak si ešte vybrať len 2 dni D po RD a ostatok nech z-eľ preplatí. a bude väčšia dávka v nezamestnanosti..ak to dobre chápem...

evittam
10. aug 2017

@carrot_apple Presne tak.