Ahojte, potrebujem sa poradit, zamestnavatel ma kazdy mesiac hlasil ako na nepravidelny prijem (bola som zamestnana popri skole), preto tak. No tuto dohodu o vykonani prace som mala od 3/2017 do 5/2020. Teraz som uz zamestnana na dobu urcitu. Podla navodu, ako sa rata materska mi vyslo, ze matersku na den by som mala mat vo vyske 12,42eur. Ale plati to aj ked som bola prihlasena na nepravidelny prijem? Pocita sa vyska materskej v tomto pripade inak? Dakujem 🙂
@katusqa9 co viem a aj podla mzdoveho listu, tak odvody v ramci nemocenskeho poistenia realizovane boli, napriek tomu ze sa jednalo o dohodu o pracovnej cinnosti vedenu ako nepravidelny prijem
Zavolaj si na SP tam sa na to pozrú v systéme a povedia 🙂 rozdiel v dohode na PP a NP je v tom že na PP sa platia odvody na všetky druhy poistenia a na NP všetko okrem nemocenského poistenia a poistenia v nezamestnanosti to neplatíš ani Ty ani zamestnávateľ
@katusqa9 dakujem, popytam sa 🙂
DoPC a nepravidelny prijem? to sa podla mna ani neda
@majusqa77 ono dohodu som podpisovala kazdy mesiac, takze vraj preto je to vedene ako nepravidelny prijem, ale vyplata mi chodila normalne kazdy mesiac... ale co viem teda, odvody v ramci nemocenskeho boli odvadzane, tak tiez som z toho jelen, uvidím co povedia na socialke
Potom daj vedieť ako si pochodila....
ale ak to bola dohoda s NP odvody na nemocenské poistenie ani poistenie v nezamestnanosti nemali byť platené, ZMĽ dáva preto tieto dohody aby boli odvody nižšie.🙄
Moja svokra má tiež takéto dohody, ZMĽ ju prihlási k 1. vému a odhlási na konci mesiaca 30teho alebo 31vého, stále to isté dookola každý mesiac a ak by náhodou ochorela tak PN ku, Očr ku, akúkoľvek nemocenskú dávku nebude mať platenú lebo v rámci dohody s NP nie je nemocensky poistená, to isté dávka v nezamestnanosti ak by aj 2 roky mala takto každý mesiac uzatváranú dohodu nárok na podporu jej nevznikne pretože neboli platené odvody na poistenie v nezamestnanosti....
Našla som aj nejaký článok ohľadom dohôd kde je to pekne vysvetlené....https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...
Ak si mala dohodu na nepravidelný príjem, tak tam nie sú platené odbody na nemocenské poistenie, čiže ani nárok na materskú z tejto dohody nevznikne...