Dobry den. Moj syn bude mat coskoro 3 roky, chcela by som predlzit rodicovsku dovolenku neplatenu do 6 rokov, chcem sa spytat ci Moze navstivit Maly skolku, ci Moze chodit do skolky?!dakujem az odpoved...
A este by ma zaujimalo ako treba vybavit rodicovsku dovolenku neplatenu, kam treba ist, vobec neviem... Dakujem za odpovede...
Treba zajst na UPSVaR, vypnit tlacivo, potom zajst do zdravotnej poistovne.
Na socialku netreba.
Do skolky chodit moze, ale iba na 4h
A to kontruluje niekto ci chodit na 4 hod, alebo viac?! Uz mám stoho nervi, ako tó vybavit,... Co tó povedat ze chodi do skolky, alebo tó nepovedat, neviem co mám Robit, som űz stoho zufala,...
Ja mám union a mám predĺženú teda mala som 4 mesiace keďže už robím a v pohodke sme chodili na celi deň do škôlky
Ja som došla s tlačovom na zdravotku
Povedala som jej že keďže bude stále chorí tak chcem predĺžiť a v pohode ale každá zdravotka má asi inak
Len mi povedala Že ak začnem robiť mám sa odhlásiť že robím aby 2 krát nebola platená
Nič že na 4 hodiny do škôlky nespomenula
Mi mame dvoveru zp. No uvidime co povedia,takze treba ist naUPSvaR a do zravotnej poistovna?! "tó jé vsetko?
Som tiež išla s dcérkou na predĺženú neplatenu.... Keď mala takmer 5r ochorela vážne a zostala som s ňou doma. Na zdr.poi. mi dali podpísať papiere ktoré som si samozrejme celé prečítala. Bola tam aj časť o cestnom prehlásení že do škôlky Max na 4hodiny. Keď by prišli na to že je na viac musela by som za dané mesiace doplatiť minimálne odvody na zdravotné poistenie
Ja ked som si v septembri vybavovala nepl.RP, musela som na UPSVaR priniest rozhodnutie o prijati maleho do skolky, kde je pisane, ci maly ide na pol dna alebo cely den.
100% by som neriskovala davat ho na cely den...
@saskiaaa samozrejme že nikto nebude kontrolovať či si dieťa priniesla od 6:30 -12:00 alebo či si ho priniesla o 8smej... Ale škôlka zasiela údaje do kedy sú za tvoje dieťa zadpovedni oni... Už ide len o to či si to niekto spojí alebo všimne... Kamaratke si tak teraz všimli a musí vrátiť aj RP aj doplatiť odvody (bola na predĺženej platenej a dieťa na celý deň v škôlke) inak mala ju tam možno 5 dní vsehovsudy inak stále chorá. Nestojí to za tých pár hodín navyše v škôlke...
Ja mám taku znamu, ktorej dcerka chodi na céli den do skolky, a jé na neplatenom rodicovskom,tak uz neviem van ako tó jé, lebo poznam viac takych.....
@rencsike21 treba ist do ZP a podpisat prehlasenie o starostlivosti o dieta do 6 rokov veku, UP tusim netreba. Neuvazovali ste aj nad platenou do 6 rokov zo zdr.dovodov dietata ? Dostavali by ste aj rodicovsky prispevok ak by Vam schvalili. Co sa tyka skolky moze tusim na cely den pri neplatenej, tie 4 hodiny viem, ze su na platej predlzenej (podla zdr.stavu dietata)
@korytnacka1 a čo si zdravotný stav dieťaťa vymyslí, aby mu ju priznali?
Vsak prave, mám zdrave dieta... Uz vobec neviem co mám Robit, ked chcem ist na tű neplatenu,... Lebo hovorim ze poznam tak Matka ktore sú na neplatenom, a ich Deti sú 8 hod v skolke...tak potom nechapem ako tó jé... 🙄
@rencsike21 už aj ja som z toho jeleň... Pred 4 rokmi keď som bola ja určite mohla byť len na 4 hodky. Ale ako pozerám stále sa to mení. Radšej sa spýtaj priamo na úrade oni ti už poradia čo a ako. Držím palce 😆
@korytnacka1 Ako sme uz napisali viacere- pri NEPLATENEJ môže byt dieťa v skolke len 4h, pei platenej podľa toho co sa uvadza v rozhodnutí od UPSVaR.
max.4 hodiny