Dobrý deň mamičky,
potrebujem poradiť. Volala som na sociálnu poisťovňu, ale samozrejme len ma prepojovali a nakoniec nikto nezdvíhol telefon.
Ide o to, že momentálne som na NEPLATENEJ RODIČOVSKEJ DOVOLENKE /DO DOVRŠENIA VEKU DIEŤAŤA 6ROKOV/. V máji očakávam tretieho syna a tu je tá otázka má mi moja gynekologička vypísať papier na materskú alebo nie ? (Nárok na materskú určite nemám, ale tak či je potrebný ten papier na rodičovský prispevok po narodení alebo nie)
Ďakujem za všetky odpovede
pekný deň prajem
@patka1301 gynekologička ti papier musí vypísať, ten zanesies na sociálnu poisťovňu a oni ti dajú vyjadrenie, že nemáš nárok na materskú. A s tým papierom potom po pôrode pôjdeš na upsvar vybaviť rodičovský príspevok.
😉 ja tiež pred 3 rokmi a teraz opäť... Len stíham porodiť pred dovŕšením 3 narodenín staršieho ...
@markaterka Ďakujem za odpoveď 🙂
@annamivo no môj mladší syn mal 3 roky v januári a keďže som už bola tehotná, tak ma nezamestnali už nikde preto som si vybavila ten papier, že som na neplatenom rodičovskom no a teraz som si nebola istá, či musí dr. papier vypisovať alebo nie.
Už viem, tak ďakujem za odpovede
Myslím že áno, odniesť na sociálnu a tam ti dajú rozhodnutie či máš alebo nemáš nárok na materskú dovolenku alebo len rodičovský príspevok. S tým potom na UPSVAR, ja som bola priamo na pobočke a tam mi to takto nejako vysvetlili aj keď ja mám nárok na materskú. A aj keď sa ti drobček narodí budeš musieť ísť na UPSVAR takže tak .