Neplatená rodičovská dovolenka a ďalší pôrod

patka1301
26. apr 2019

Dobrý deň mamičky,

potrebujem poradiť. Volala som na sociálnu poisťovňu, ale samozrejme len ma prepojovali a nakoniec nikto nezdvíhol telefon.

Ide o to, že momentálne som na NEPLATENEJ RODIČOVSKEJ DOVOLENKE /DO DOVRŠENIA VEKU DIEŤAŤA 6ROKOV/. V máji očakávam tretieho syna a tu je tá otázka má mi moja gynekologička vypísať papier na materskú alebo nie ? (Nárok na materskú určite nemám, ale tak či je potrebný ten papier na rodičovský prispevok po narodení alebo nie)

Ďakujem za všetky odpovede
pekný deň prajem

annamivo
26. apr 2019

Myslím že áno, odniesť na sociálnu a tam ti dajú rozhodnutie či máš alebo nemáš nárok na materskú dovolenku alebo len rodičovský príspevok. S tým potom na UPSVAR, ja som bola priamo na pobočke a tam mi to takto nejako vysvetlili aj keď ja mám nárok na materskú. A aj keď sa ti drobček narodí budeš musieť ísť na UPSVAR takže tak .

patka1301
autor
26. apr 2019

@annamivo ďakujem v pondelok idem na poradňu, tak si dám vypísať papier. Tieto veci som v podstate riešila pred 3 rokmi, ale príde mi to ako by som to riešila prvý krat.

markaterka
26. apr 2019

@patka1301 gynekologička ti papier musí vypísať, ten zanesies na sociálnu poisťovňu a oni ti dajú vyjadrenie, že nemáš nárok na materskú. A s tým papierom potom po pôrode pôjdeš na upsvar vybaviť rodičovský príspevok.

annamivo
26. apr 2019

😉 ja tiež pred 3 rokmi a teraz opäť... Len stíham porodiť pred dovŕšením 3 narodenín staršieho ...

patka1301
autor
26. apr 2019

@markaterka Ďakujem za odpoveď 🙂
@annamivo no môj mladší syn mal 3 roky v januári a keďže som už bola tehotná, tak ma nezamestnali už nikde preto som si vybavila ten papier, že som na neplatenom rodičovskom no a teraz som si nebola istá, či musí dr. papier vypisovať alebo nie.

Už viem, tak ďakujem za odpovede