Neplatená rodičovská dovolenka

natdomi
18. okt 2023

Ahojte, idem sa spýtať dcera mi dovŕši 3 roky v januári tak mi bude zrušená RD len čakáme druhé v máji a keďže som nikde nepracovala tak pôjdem na neplatený rodičovský, len mala mi ide do škôlky na 4 hodiny tak neviem či to vadiť nebude? Rada by som bola kebyže odpovie niekto kto je v takej istej situácii. Ďakujem

mirka17
18. okt 2023

@natdomi a to je prosím ťa aka neplatená materska? na materskú bud nárok máš alebo nemáš. Ideš na úrad práce. a ked sa dieťa narodí tak na rodičovský, teda doteraz som v tom žila že je to tak

babydesire
18. okt 2023

@natdomi neplatena materska ? To je co ? Po sk9nceni rd, ides na upsvar a budes evidovana ako nezamestnana..az sa druhe narodi budes na md a nasledne na rd. Materska dovca je platena a v tvojom pripade ta nizsia ciastka kedze si nezamest.

natdomi
autor
18. okt 2023

@mirka17 neplatená rodičovská dovolenka do 6 rokov čo je mi povedala že si to pôjdem zaniesť na zdravotnú aby za mna platili odvody. Tak mi to bolo na úrade prace povedané

mirka17
18. okt 2023

@babydesire až sa druhé narodí nejde na materskú, ale priamo na rodičovsku, kde bude poberať nižší rodičovský príspevok, kedže nepracovala a nepoberala materskú

mirka17
18. okt 2023

@natdomi lenže ty splietať jablka s hruškami, materská a rodičovská dovolenka je rozdiel

kobz
18. okt 2023

@natdomi budeš sa hlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov 🙂 dieťa môže byť v škôlke, ale max. Na 4 hodiny denne. Síce som to nikdy nevyužívala, ale mám túto info čerstvú od pracovníčky na úrade 🙂

natdomi
autor
18. okt 2023

@kobz ďakujem veľmi pekne konečne rozumne vysvetlenie.

natdomi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
19. okt 2023

@natdomi to je neplatena rodicovska dovolenka. Davas cestne vyhlasenie a prikladas rodny list dietata. Do skolky moze chodit max.na pol dna.

babydesire
21. okt 2023

@mirka17 no ano