Neplatená rodičovská dovolenka

ketinkamk
18. sep 2023

Ahojte , prosím vas viete mi poradiť? dcérka bude mat v októbri 3 roky , do škôlky ju chceme dať až budúci rok, chcela by som požiadat o predlženie rodičovskej dovolenky do 6 rokov , kde všade to treba nahlásiť a požiadat o to? vopred dakujem za všetky odpovede.

vanessa2005
18. sep 2023

@ketinkamk ahojky...pisala som ti spravu

slavomira236
18. sep 2023

@ketinkamk na zdravotnej poistovni vypises tlacivo..na urad ked dieta bude mat 3treba ist oznamit kde sa dieta zdrziava

vanessa2005
18. sep 2023

@slavomira236 neplatena sa uz neda pri jednom dietati inac si musis hradit zdravotnu sama...jedine pri dvoch a viacerych detoch ktore maju do 6 rokov...vtedy mozes byt doma na neplatenej a stat za teba hradi zdravotnu

slavomira236
20. sep 2023

@vanessa2005 to od kedy plati? Bola nejaka zmena? O tom prvykrat pocujem..

vanessa2005
20. sep 2023

@slavomira236 asi bola zmena ale neviem od kedy...ja som tiez chcela ist na neplatenu...tak napokon som sa musela ist zaregistrovat ☹

janka2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavomira236
20. sep 2023

@janka2000 tiez si myslim ..minukybrok vsetko tak bolo . Koncil mi rodicak predlzeny zo zd..tak som bola na zdravotke sa informovat a vsetko sa dalo len tlacivo trebalo vypisat na zp

katushkas
24. nov 2023

@vanessa2005 ahoj mozem sa ta spytat kde ti to povedali, ci je ta info overena, ja mam 1 dieta a chcela som ist od januara 2024 na neplatenu rodičovsku dovolenku, cize uz to teda nie je mozne pri 1 dietati? Na nete som nic take nenasla...

vanessa2005
24. nov 2023

@katushkas mne na urade prace podali mylne informacie...tak ze sa to da len treba vypisat cestne vyhlasenie,ze sa staras o dieta a dieta moze navstevovat skolku len na pol dna ak ho teda davas do skolky

katushkas
24. nov 2023

@vanessa2005 ďakujem veľmi pekne za info. Pojdem sa určite v januari aj osobne spytat. A to sa vypisuje v zdravotnej poistovni alebo na úrade práce, nevies?

vanessa2005
24. nov 2023

@katushkas prv na urad a s tym tlacivom do zdravotky

nadejnezomiera
20. júl 2024

@katushkas ahoj, môžem sa spýtať, ako to dopadlo? A ako to celé prebehlo, ako si fungovala s drobcom od januára 2024?
Ja budem zrejme riešiť to isté, len január 2025... 😉 VĎAKA 😘

katushkas
21. júl 2024

@nadejnezomiera ahoj, išla som do poisťovne nahlásiť sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, maly môže chodiť do škôlky na 4 hodiny denne

nadejnezomiera
22. júl 2024

@katushkas myslíš do zdravotnej poisťovne?
Na Úrade práce ani v sociálke si nebola?
A držia Ti miesto v práci? Vďaka ešte za tieto odpovede 🫶🏻

katushkas
23. júl 2024

@nadejnezomiera nie bola som iba v zdravotnej poisťovni tak mi povedali že to stačí. Prácu som pred materskou mala iba na dohodu a to miesto už zaniklo takže si budem hľadať novú

putis
18. aug 2024

Prosím vás,a to do škôlky potom posielajú nejaký papier,že som na predĺženej? Keby som zatajila túto informáciu v škôlke,a chodil by mi normálne na celý deň.. či by sa to dozvedeli..

katushkas
19. aug 2024

@putis ahoj, ja som si v škôlke písala žiadosť o preloženie na poldenny pobyt. Najlepšie bude keď sa spýtaš priamo v škôlke. Neviem či by to zistil niekto, je to nahodené v systéme a ako sú tie poprepájané....Môj syn je tam iba 4 hodiny.

michaella154
20. sep 2024

Ja som na dcérku do 6 rokov na neplatenej rodičovskej a pani za priehradkou vo všeobecnej mi povedala, že to nekontrolujú a dcérka môže chodiť na celý deň do škôlky

janiskohnedooke
24. sep 2024

@katushkas ahoj, chcem sa opýtať od novembra chcem ísť na tu neplatenú rodičovskú?
Ako čítam tam stále štát platí aj sociálne aj zdravotne odvody, dobre som to pochopila. Nič sa nezmenilo ako písala výšsie pani?

katushkas
24. sep 2024

@janiskohnedooke ahoj neviem či sa niečo zmenilo, ale nemyslím si, štát je stále platiteľ poistenia

melani19
24. sep 2024

@janiskohnedooke nezmenilo a brigadovat sa moze vedla toho🙂

janiskohnedooke
25. sep 2024

@katushkas
@melani19
ďakujem za info 😉

katushkas
25. sep 2024

@melani19 ahoj a si si istá, že sa dá brigádovať, ja len preto sa pýtam lebo by som chcela, no bolo mi povedané, že nemôžem mať žiadny príjem

luliu
25. sep 2024

@janiskohnedooke žiadne sociálne odvody, štát platí len ZP
@melani19 pracovať nemoze

melani19
26. sep 2024

@luliu
@katushkas brigadovat moze. Som prikladom aj kamoska uz 3 rok to bude mat tak a stale brugadovala dokonca na 3 miestach

sussie1
9. nov 2024

Dievcata a drzia Vam miesto v praci? A ta brigada je ako definovana?

nadejnezomiera
12. nov 2024

@sussie1 mne držia, som dohodnutá so zamestnávateľom, odobril mi pokračovanie RD (neplatenej)...