Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka a dieťa v škôlke

evuliceeek
3. mar 2017

dobrý deň, ste tu nejaká maminka na neplatenej predĺženej rodič. dovolenke a chodí Vaše dieťa do škôlky? môže chodiť na celý deň? ďakujem za odpovede

majusqa77
3. mar 2017

nemoze - vid zakon o zdravotnom poisteni

monika2012
3. mar 2017

@evuliceeek Ak chces, aby stat platil za Teba zdravotne odvody, potom dieta moze byt v skolke na maximalne 4 hodiny denne. Ak ho das do skolky na cely den, zdravotne odvody si musis platit sama, ide o sumu 61,81 eur mesacne (tato suma plati pre rok 2017).

elizabet100
12. apr 2017

@majusqa77 prosím Ťa, oni to nejako kontrolujú? Či je dieťa na 4 hod alebo na 8 hodin v škôlke? Myslím ZP , SP.

lalus
12. apr 2017

@elizabet100 predpokladám, že námatkovo áno. Podobne ako kontrolujú, či človek na PN je skutočne doma a dodržuje liečebný režim...

nanulka24
12. apr 2017

Viem ze neznalost zakona neospravedlnuje ale ja som bola rok na neplatenej a dcera chodila do MS na cely den. Ale kedze bola chorlava bola viac doma ako tam. Potom mi aj schvalili platenu. Kamaratka je tiez na neplatenej a dava syna na cely den, neviem ci to nejak kontroluju, alebo ako zistia ze sa takto vlastne asi porusuje zakon???😕

majusqa77
12. apr 2017

@elizabet100 socialke je to jedno. Zdravotka neviem, ale ked na to pridu, je pravdepodobne, ze daju doplatit poistne

pillipilli
12. apr 2017

U nas v skolke to zalezalo od uciteliek,deti minuly rok chodily na cely den ,ale tento rok su nove ucitelky tak na cely den ani pocut. Chodia na 4h.

dasaa
12. apr 2017

Kamarátka je na neplatenej rodičovskej dovolenke a jej maly mal minuly rok 3 roky a normalne chodí do škôlky na 8 h.

evittam
13. apr 2017

@pillipilli Ucitelkam to moze byt jedno. Tu sa porusuje zakon o ZP,ktory jasne hovori,ze ak je matka na predlzenej neplatenej RD dieta moze chodit do skolky len na 4hod inak si musi platit ZP sama. Ak na to pridu tak si to doplati.
@dasaa

pillipilli
13. apr 2017

@evittam mne je to jasne,ja len pisem ako to bolo u nas .

maciatkolulu
13. apr 2017

A čo potom tie matky čo majú PLATENÚ predĺženú rodičovskú dovolenku,lebo zdravotný stav dieťaťa nedovoľuje dieťaťu navštevovať kolektív a dieťa je prvé v škôlke na 8hodin😀 to je v súlade so zákonom? Že mesačne matkám poberá zo štátneho rozpočtu vyše 200 eur plus je za ňu hradená zdravotná atď,pretože logicky nemôže pracovať keďže má choré dieťa,ktoré nemôže do kolektívu a pritom dieťa je veselo 8 hodín V štátnej škôlke a dajme tomu zaberá miesto deťom,ktorých rodičia do práce chodia a majú problém kam umiestniť dieťa. To je ok a v súlade so zákonom? Poznám takých Veľa a dieťa je zdravé ako buk len si trochu po behajú imunoalergologa,psychológa a je to. Naopak poznám rodiny ktoré potrebujú a ne schvália. To nie spravodlivosť ako lusk....

lalus
13. apr 2017

@maciatkolulu toto je ozaj nedoriešené a tiež nechápem logike tohto ustanovenia 😒

evittam
13. apr 2017

@maciatkolulu Ano je to v sulade so zakonom. Bohuzial. A nedoriesene.

elizabet100
13. apr 2017

Ďakujem za odpovede🙂 Želám Vám pekný deň a príjemné prežitie veľkonočných sviatkov. 🙂

maciatkolulu
13. apr 2017

@evittam
@lalus
sedim si na kabliku, alebo ako? Takze ono to je ok ze dieta NEMOZE zo zdravotnych dovodov do kolektivu, preto ostava matke rodicak v plnej vyske, lebo teda vsak je doma a stara sa o dieta, ktore logicky v skolke nema byt kedze nemoze zo zdravotnych dovodov a ono je tam plnych osem hodin a este aj s pozehnanim.... no commnet, ja nezavidim tych pos.... 203eur, ale su fakt rodiny s vazne corymi detmi, ktore tie peniaze potrebuju a matka realne nemoze byt v praci a realne sa musi celodenne starat o chore dieta, mne to pripada ako hyenizmus...zle mi z toho je, brrrrr, este sa ma aj na ihrisku bez chrbtovj kosti opytala jedna zenska, ze ty si na neplatenej? A preco to nedas na socialnu fobiu? Ze to sa da vybavit, ja ze nie dakujem Bohu za zdrave dieta a kuvikat zarucene po skusenostiach s prvorodenou, mimochodom hydrocephalus je uz aka taka diagnoza a ani ma nenapadlo si ziadat o nic, kedze bola po uspesnych operacia a teda aj je, zdrava a schopna bez problemov navstevovat kolektiv. Za mna je to sproste vyciciavanie systemu a nasledne nariekanie ako malo penazi nam tento ubohym matkam dava.... opat brrrrr, viem, ze sa vycuciava aj inymi sposobmi,ale tento je teraz in

balkica
13. jún 2017

Zeny a da sa ist na neplatenu rod.dovolenku len na dva mesiace? Ked chce byt matka s dietatom doma jul-august..a od septembra nastupuje normalne do prace a dieta naspat so skolky...

evittam
14. jún 2017

@balkica Ano.

dai
14. jún 2017

@maciatkolulu plne s tebou suhlasim - na platenej je podla toho co na konovi citam ake diagnozy si zenske vybavuju 50% zien len cez vybavovacky a uplatky - dieta straaaaasne chore - uz som pocula v logo skupine ze aj to ze nehovori sa da obratit na socialnu fobiu a sup, mas prachy - nasledne decko na cely den do skolky a ty do prace a do 6tich rokoch mas pripkatok 200 euro k platu☹ uplne chory stat a chore zeny☹

balkica
14. jún 2017

@evittam a aj ked bol platena dovolenka ukoncena minuly rok?

evittam
14. jún 2017

@balkica Ano.

michala29
12. júl 2017

@dai prosim Ta ako si myslela ze nerozprava??Lebo moj syn ma ist v septembri do skolky a tiez toho moc nenarozprava...To prvy krat Pocujemm..Lebo viem ze na platenu predlzenu musis mat uz ine diagnozy aby ti ju schvalili

dai
13. júl 2017

@michala29 nepytaj sa ma... ako som spominala som tu v skupine mamiciek ktore riesia logo problemy - moj syn ked nastupoval do skolky tak vedel tak 10 slov, ma oneskoreny vyvoj reci... ani mi nenapadlo zato pytat predlzeny rodicovsky... ale su tam maminy ktore pisali ze im to uznali☹
nech sa na mna ziadna matka nehneva ale toto urcite nie je dovod na platenu rodicovsku:-/

bluesky33
4. sep 2017

Viem starsi prispevok len na margo toho otazka znie smie matka vlastne pracovat ked ma plateny predlzeny?

evittam
4. sep 2017

@bluesky33 Ano.

nikol281
15. feb 2018

Mamičky chcem sa opýtať, dá sa na neplatenú RD do 6r. dieťaťa nastúpiť aj spätne, nie plynule, keď som už zaregistrovaná na úrade práce? Keďže malá je často chorá, a tie úrady práce, len okrádajú človeka o čas a nikdy žiadnu robotu nevybavili.

evittam
15. feb 2018

@nikol281 A na co spatne?! Požiadaj o vyradenie z evidencie uchádzačov o zamestnanie a prihlas sa na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov.

maciatkolulu
15. feb 2018

@nikol281 naco spatne,ved sa chod odhasit a prihlas sa na zdravotnej ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.

maciatkolulu
15. feb 2018

@nikol281 a to ta upsvr az tak obmedzoval.v starostlivosti o casto chore dieta 😁?

nikol281
Autor odpoveď zmazal
Zobraz