Ahojte,viete mi niekto poradiť,10jula mal syn 3 roky,od 11 júla čerpám riadnu dovolenku..z istých dôvodov môžem ísť do práce až v októbri,môžem teda po vyčerpani dovolenky ísť na neplatenu predĺženu rodičovskú dovolenku?
Urcite treba ist na socialnu poistovnu
Ahoj @evittam ,prosím ťa,vieš mi poradiť?v marci mi končí rodičovská dovolenka,len syna mi nevzali do MS a tým pádom nemôžem nastúpiť do práce (súkromná MŠ stojí od 400€ vyššie a ja ako vychovávateľka v škole zarobím cca 450€,čiže radšej budem s malým doma...).pred materskou a rodicovskou som pracovala roky ako učiteľka v MŠ a potom ako vychovávateľka v ŠKD,odkiaľ som odišla na materskú.ani jeden deň som nebola nezamestnaná,len počas tehotenstva som bola na PN,lebo mi hrozilo riziko potratu.moja otázka znie,či mi vzniká nárok na podporu v nezamestnanosti,ak v práci podám výpoveď,alebo mi ostáva iba predĺžená neplatenia rodičovská dovolenka.dakujem ti veľmi pekne vopred
Prosím, viete poradiť, kam treba ist a ako treba vybaviť neplatenu RD, ak som nezamestnana v evidencií UP ? V súčasnej dobe to vyzerá nadlho s najdenim prace, hlavne ked 4 ročné dieťa nechcem teraz ani davat do škôlky. Chápem spravne, ze neplatena rodičovska dovolenka sa mi aspoň bude rátať do odpracovaných rokov?
@maricca https://www.socpoist.sk/matka---opatrovatel---a...
Tu je odpoved, co sa tyka dochodkoveho poistenia.
@heggie mozes. Len to ohlas do zdravotnej poistovne.