Neplatená predĺžená rodičovská dovolenka

slamka555
21. máj 2017

Ahojte
nevedeli by ste mi poradť , či ked chcem ist na predlzenu (neplatenu ) matersku dovolenku , musí to byt az do 6 roku dietata alebo kludne len na rok? 🙂 Moje dieta nieje chore . Je zdrave , ale este by som snim chcela rocik - mozno 2 ostat doma 🙂 Ano a viem ze nebudem dostavat uz rodic, prispevok a odvody zamna bude platit stat 🙂 ;) Len toto by som rada vedela. ci teda musim ostat doma az do 6teho roku dietata alebo je to mozne aj na menej ? 🙂 Dakujem pekne

evittam
21. máj 2017

@slamka555 Predĺžená materská dovolenka neexistuje. Myslíš predĺženú neplatenu RD. Mozes byt doma aj menej ale dieťa nemoze chodit do skolky na viac ako 4 hodiny, inak by si si musela platiť ZP sama.

bale1rinka
21. máj 2017

@slamka555 vsak choď na úrad,nech ti stat platí zdravotku a tvár sa že si hľadáš prácu a budeš doma s dieťaťom ako uznas za vhodné.to ze budeš na predlzenej RD a štát tabude evidovať ako dochodkovo poistenu je ti nanič....

evittam
21. máj 2017

@bale1rinka Prečo pises hluposti? Ked bude na predlzenej neplatenej RD tak bude stále prihlasena ako rodic starajuci sa o dieta do 6rokov t.j.stat za ňu plati odvody. Aj do ZP-ako som uz napisala.

moni244
21. máj 2017

@slamka555 ach dalsia, co si myli pojmy

evittam
21. máj 2017

@moni244 "Zboznujem" tieto 'odborne rady'....😀😎

slamka555
autor
21. máj 2017

@moni244 Vdaka ale ..na to som sa nepytala nemusite hned chytat za slovicka ;) dakujem ..

bale1rinka
23. máj 2017

@evittam tak to si zistím, mne sa zdá, že keď si na predĺženej RD tak ti "platí" vedú ťa ako poistenú v soc.poisťovni- teda iba zdravotku a dôchodkové poistenie. to je všetko a tak som to aj napísala.

bale1rinka
23. máj 2017

@evittam nepíšem hlúpossti, ty si to nepochopila, sociálna ju bude evidovať ako dôchodkovo poistenú a zdravotka ju bude viesť ako zdravotne poistenú, žiadne iné odvody za ňu nikto nebude "platiť"(jedine že sa zamestná alebo bude SZČO, že si bude platiť sama).takže ak je žena na predĺženej neplatenej RD štát ju vedie ako zdravotne a dochodkovo poistenú,ale ona môže ísť aj na ÚP a bude vedená v zdravotke ako zdravotne poistená, to že nebude dôchodkovo poistená, jej môže byť jedno, keďže predpokladám, že kým my budeme mať 62 rokov a viac ti tie tri roky dôchodkového poistenia nepomôžu lebo budeš musieť mať odpracovaných pre štát 30rokov a aby si mala skvelý dôchodok musíš mať riadny príjem, to som tým chcela povedať napr.

evittam
23. máj 2017

@bale1rinka No ved a na co potom pojde sa hlásiť ako nezamestnana-nevidim v tom ziadnu vyhodu v tomto pripade.....