Ahojte, potrebujem radu ohľadom nemocenského poistenia 🙏
17.10. 2019 som nastupovala na MD
Pracovnú zmluvu som mala na dobu určitú do 30. 11. 2019.
Ráta sa mi od toho 17.10. do 30. 11. ako dni nemocenského poistenia na ďalšiu MD? Ďakujem 😊
@klarissa25 ja poberám rodičovský príspevok, ale som aj zamestnaná. Kým nastúpim na MD tak neprejdú ešte 2 roky od ukončenia tamtého pracovného pomeru a preto by sa mi mohol rátať mesiac z tamtého pomeru a chcem vedieť či sa mi ráta aj tých 6 týždňov pred pôrodom čo som nastúpila na MD.
@klarissa25 ide o to, že z tohto pomeru budem mať cca 200dní NP a ak by sa mi rátal aj ten mesiac z tamtého pomeru ktorý ešte vojde do tých rokov a aj tých 6tyzdnov na MD, tak by mi MD vyšla. Len neviem či sa ráta.
@tina_tar tak toto ti nevychádza, bez poistenia budeš viac ako 15 mesiacov .. čiže bez toho aby si si našla nové zamestnanie po skončení PP, alebo sa nepoistíš dobrovolne tak nárok na MD mať nebudeš.
Ak rátam bez poistenia si od 1.12.2019 do 16.11.2020
a dalšie obdobie bez poistenia bude od 1.6.2021 do pôrodu ten som vyrátala na 28.11.2021 podla tvojich údajov ... a to je dokopy za posledné 2 roky 532 dní bez poistenia,
ak vezmem že 2 roky je 730 dní -532 dní tak získaš 198 dní poistenia a na MD potrebuješ 270 dní.
Takže šanca pre teba je jedine ak ostane ti zamestnanie kde si teraz trvať ešte tie 2-3 mesiace teda minimálne 72 dní.
Alebo si nájdeš nové zamestnanie na tých minimálne 72 dní,
alebo si zaplatíš DNP minimálne tých 72 dní.
@zalka aha, ja som si predstavovala že musím mať tých 270 dní NP k dňu nástupu na MD a teda k 17. 10.
Ešte taká otázočka, mám možnosť zamestnať sa v dvoch firmách na vykonávanie administratívy z domu. Ak by som teda mala povedzme od začiatku apríla 2x dohodu, vedeli by sa mi takto dni NP "naakumulovať"? Teda že by sa mi 1 deň rátal ako 3 dni NP? Neviem či je to blbosť, ale niekde som sa niečo podobné dočítala. 😅
Že by som to teda vykonávala len kým mám tento hlavný pracovný pomer, aby sa mi nakoniec rátala MD z tohto pomeru.
Ty si teraz na rodicovskej dovolenke, a kedze ti pracovny pomer skoncil na dalsiu md narok nemas