Nemocenské a následne materská

petra098
2. mar 2024

Prosím Vás ako to je keď som momentálne pn koli rizikovému tehu nemohla som nastúpiť po rodicaku do práce ale som pn čiže som nestihla reťazová pôrod porodim až po dovŕšení dcérskych 3 rokoch vyjde mi vôbec materská ako to budú rátať ?

olimuc
2. mar 2024

Upresni ci trva pracovny pomer

petra098
autor
2. mar 2024

@olimuc áno samozrejme veď som na pn s pracovného pomeru

olimuc
2. mar 2024

V tom pripade s predpokladaneho prijmu, kt by si mala ak by si pracova la (bez odmien, nadcasov alebo nejakych priplatkov ak mas nieco take v zmluve)

bupko2
6. mar 2024

@olimuc mám ten istý problém prosím ta a ak zamestnávateľ zvyšoval platy tak sa to bude rátať po zvyšovaní alebo ešte pred ako bola aj ta prvá ?

lilinka88
7. mar 2024

@bupko2 bude sa rátať z toho,čo nahlási zamestnávateľ. Ten by mal zvýšenie zohľadniť, no nie vždy je to tak

bupko2
7. mar 2024

@lilinka88 ďakujem lebo som na viacerých stránkach včera čítala že mi to automaticky vyrátaju alebo ak som pracovala tak z predošlého roka.

lilinka88
7. mar 2024

@bupko2 no veď ak si minulý rok mala vymeriavacie základy, tak sa vypočíta dávka z nich. Ak celý rok trvala RD, tak z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý nahlasuje zamestnávateľ. A tam už je to otázne,lebo niekto uvedie iba základnú mzdu, niekto zohľadní aj navýšenie, odmeny....

bupko2
7. mar 2024

@lilinka88 Ďakujem kraaasne no práveže toto je super lebo určite nemá problém mi zohľadniť aj zvýšenie aj odmeny .