Ahojte mamičky prosím vás je tu niekto v podobnej situácií ? Priatel pracuje v Nemecku takze aj rodinne pridavky sme museli vybaviť tam , všetky potrebné papiere sme odoslali ale žial už to bude pomali rok a nikto sa zatial neozval a nič na malú bohužial nedostávam
som fakt už zúfala má niekto podobný problem? budem naozaj velmi vďačná za akukolvek či už informáciu alebo radu 😕
vopred velmi pekne ďakujem
@lenuska9999 ano uz sme nad tym rozmyslali ale nevie po nemecky on tam iba pracuje a pochybujem ze na tom ich nemeckom urade maju niekoho kto rozumie aj po slovensky takze musime niekoho len zohnat 😔
@ketinkamk skontaktujte sa s Michalom Weingartom. On to vybaví 😉
Trvá im to dosť dlho, aj rok.. Všetko príde spätne
U mna podala som žiadosť v novembri, rozhodnutie mi prišlo pred dvoma týždňami, ale medzičasom si 2x vyžiadali rôzne dokumenty a muž raz urgoval mailom a ja som asi 5x volala
@ketinkamk Ja som v tomto jeho pomoc nepotrebovala. Vybavila som si sama. Mne robil preklady. Ale viem, že sa tým zaoberá
A čo treba prekladať? Odo mna nechceli žiadne preklady.
Mne prišli rozhodnutie aj výzvy na doplnenie poštou, ale ja bývam v nemecku
A neskúsiš tam zavolať? Na ktorý úrad (kde) si posielala žiadosť?
Volat, urgovat... Najdi si niekoho, kto vie po nemecky a nech ti to vybavi... Trva im to dlho (ako aj rakusanom) a nic ine nepomaha, len tlacit na nich... Popripade skus najst kontakt na ombudsmana a napisat mu staznost, ze si uz skoro rok bez penazi... Mne bolo toto poradene, ale ja som v rakusku a kym som sa dopatrala k ombudsmanovi, tak sa to vyriesilo...
@guiseppinka a kde ho mam hladat??
@ketinkamk uprimne neviem. Ja som ho hladala v ramci danoveho uradu, ale skus tam vyvolavat aspon tak 2x tyzdenne... S tym, ze podas staznost vyssie... Mozno @anjelicek26 by vedela poradit. Zije v nemecku.
Necitala som vsetko, ale vacsinou je to tak, ked nieco chyba v papieroch alebo chyba tam papier o tom, ze na slovensku nic nepoberas s prekladom, boh vie fakt... treba vidiet papiere.
@ketinkamk ono im to tam strašne dlho trvá. Ale potom pošlú všetko naraz aj spätne. Každopádne nech tam muž pre istotu zavolá alebo napíše, možno zisti, ze treba ešte niečo doložiť