Ahojte. Včera mi prišlo rozhodnutie že nemám nárok na materské,ok berem kvôli kovidu som doma rok aj pol. Ale teraz fakt nemám nárok na nič kým sa mi dieťa nenarodí? To je ešte mesiac...nedostávam ani len euro.prosim potvrdte alebo vyvratte túto info.dakujem
Ak si bola nezamestnaná, tak áno, ozaj nemáš nárok na nič, kým sa dieťa nenarodí. Ako prečo by si mala mať?
Ak si nemala aktivne nemocenske poistenie, tak nemas narok na nic, ved ked neodvadzas nic do Socialnej poistovne, nemaju ti z coho davat
Áno bola som doma. Ale neviete prečo tak nesudte. Takže info je pravdivé.dakujem a pekný den
Ale veď nikto ťa nesúdi. Len píšeme, že ak si bola doma a nedávala nič do systému, tak ani nič zo systému nedostaneš. Štát nemá zodpovednosť živiť teba či tvoje dieťa. Tú zodpovednosť máš ty a v prípade dieťaťa ty a otec dieťaťa.
Ahoj dettilv, som v podobnej situácií. Celý život som robila ale dala som výpoveď, pretože som mala za sebou tri umele oplodnenia, nejaký ten potrat atď. Čiže od 1.1.2021 som bola na úrade a potom som si otvorila živnosť.
Čo tým chcem povedať, je, že áno od 1.1.2021 čiže vyše roka si neplatím sociálku ani nemocenské poistenie, iba zdravotné poistenie. Áno, chápem, že neprispievam štátu tak nebude ani on mne. Ale pravda je taká, že celý odpracovaný život pokazil posledný rok a nárok na materské aj tehotenské som stratila.
Vďaka výpovedi a roku pauzy sa však stal zázrak a čakáme bábo mimo umelých oplodnení a prišlo to keď som to vôbec neplánovala finančne ani časovo, keďže mám živnosť a obchod.
Bohužiaľ nárok na materskú nemáš ty ani ja. Otázka či je ešte nejaký iný príspevok alebo podpora.
Co znamena, ze si bola doma kvoli covidu 1,5roka? Ved svet nestal 1,5 roka, ludia normalne pracovali, niektori museli zmenit, ale pracovali... Davky sa vyplacaju pre ludi, co aj nieco statu odvadzali, takze ak ti skoncila podpora, nemas hmotnu nudzu (teda partner sa stara ci rodina), ci nie si nejako postihnuta, tak myslim, ze fakt nie...