Dobry den. Chcela by som sa spýtať. Dnes mi prišlo rozhodnutie zo sociálnej poisťovne ohladom vysky materskej. Vyratali mi 5,88€ na den co činí cca 180€ mesacne. A viac sa mi oplati poberat rodicovsky prispevok. Ako to mam spraviť prosim vas aby som poberala rodicovsky a nie materskú?ďakujem🙂
@11lucinka11 Tak ako pise
@majusqa77 .
MD je prednostna davka ty si nemôžes vybrat čo chceš poberat. Ked mas raz narok na MD tak budes najskor dostavat MD (nech je v akejkoľvek vyske) a od narodenia dietata treba vybavit to doplacanie. No a na MD ides 6-8 tyzdnov pred porodom -co mas skoro 2mesiace navyse.
Mne to tiež takto vychádzalo a je to tak ako napísali baby, ty si proste nemôžeš len tak vybrať čo sa ti oplatí viac. Dá sa požiadať iba to doplácanie ale ja som s vybavením nemala nejaké problémy 🙂 Samozrejme, že ti nič neponúknu tetuše samé do seba ale musíš sa na to spýtať aby ti s tým pomohli 🙂
@elysiacik to sa moze stat iba na slovensku
@majusqa77 dakujem ti velmi pekne za rUrcitepises to tak ako pises
@evittam dakujem krasne
@11lucinka11 Prečo? Tak vráť tie peniaze co dostanes este pred porodom ked sa ti to nepaci.😀😉
@11lucinka11 A rado sa stalo. Ved si na tom lepsie ako keby si mala narok len na RP😉. Sice len o trochu ale kazde euro sa pocita.😉
ale ved zase netreba to brat takto utocne zase baby 🙂 maju baby pravdu, neda sa si vybrat co chces dostavat ale napriklad o tejto finticke s doplatkami som ja nevedela, mam tyzden do porodu a tiez som uz mesiac doma a prisla mi uz aj materska ale nebolo to bohvieco. pojdem sa tam na to teda tiez po porode opytat ako to je
@evittam praveze sa mi to paci. Som ti vdacna. Pridavky na dieta si ale urcite vybavim v nemecku
@11lucinka11 My tiez mame z DE😉. Ale beriem tu a doplácajú.
@evittam ako dlho ti trvalo vybavenie pridavkov? My sme na deti papiere odovzdali v nemecku v januari a zatiaľ nič neprišlo
@11lucinka11 No my sme odovzdali cca v oktobri 2015, v maji 2016 poziadali o doplnenie nejakych dokladov, potom este v juni chceli DP a v juli nam prišiel doplatok za 16mesiacov a odvtedy chodia kazdy mesiac.
@evittam najhoršie su tie vybavovacky, ale tie peniažky za to stoja. Som zvedava kedy nam pridu. Papiere su zevraj v poriadku tak uvidime🙂
@11lucinka11 No aj u nas to tak bolo a potom este pytali ine.😉
Och kriste, si ma potesila 😝 uvidime, no ked sa tam manzel bol pytat tak bolo vsetko v poriadku
@evittam ja sa chcem este raz opytat, mne vychadza materska len okolo 30 eur mesacne, takze ,ked sa dieta narodi tak idem poziadat o to doplacanie do vysky RP, a ten doplatok do tej vysky 213 eur , dostanem uz aj za ten mesiac , co mam narok na matersku este ked sa dieta nenarodilo, ? ci za tie tyzdne , co som na matreskej pred narodenim dietata dostanem len 30 eur? Dakujem...
@ivetkatka197808 na RP mas narok odo dna narodenia dietata
@ivetkatka197808 Nie, na doplatok máš nárok odo dna narodenia dietata.
@evittam dakujem
@majusqa77 dakujem...
Ahojte je tu niaka kocka co pracuje v socialnej poistovni potrebujem sa cosi opytat ohladom pn
@maciatko2212 Co ti este nie je jasne?
@evittam na nasej sukromnej stranke mi jedna pani pisala ze prechodku potrebujem vy ze mi netreba tak som v takej neistote
@maciatko2212 Prechodka=potvrdenie,ze PN trva k poslednému dnu mesiaca, tebe skončila. Hotovo.
po narodeni dietata ist s RL a tymto rozhodnutim na UPSVaR a poziadat o doplacanie do vysky RP