Ahojte dievcata jedna znama ma strasi ostala som na rizikovom tehotenstve ze nebudem mat narok na materske ked sa dieta narodi / pritom som doteraz pracovala 6 rokov bez prestavky !? Je na tom nieco pravdy ?
@dadka_bb dakujem / veru zbehnem sa tam opytam co a ako dakujem / len ma vystrasila poctivo robim a toto ma normalne zarazilo
@leila123456789 budes mat narok... ja som tak bola na PN cca od 6 tt az do materskej... A nezabudni si aj tehotenske uplatnit od 13tt...
@ikonica ano buduci tyzden idem na prvu poradnu v 12+1 a ze my to vystavi doktorka vravela
Jj je to hluposť, ak je PN ale prac.pomer trvá, je aktívne nemocenské a splnených 270 dní nem.poistenia za dva roky, máte narokna tehotenské od 13.tt a na materskú, na ktorú nastúpite pri rizikovom 8 týždňov pred pôrodom
@leila123456789 a pracovny pomer stale trva? Alebo trval uz v case tehotenstva? Lebo je rozhodujuce ci je aktivne nemocenske poistenie alebo sa splna ochranna lehota…. Inak zena moze pracovat niekolkorokov ale ak neni aktivne nemocenske poistenie tak narok nevznikne
@andula1988 pracovny pomer stale trva ja som ostala az teraz na rizikovom cize som doma
@leila123456789 tak potom bude narok aj na tehotenske, materske… tehotenske sa da poberat spolu s PN 🙂
@andula1988 ano dakujem 🙂 buduci tyzden to budem riesit vsetko 🙂 a pozistujem si teda aj viac info . Dakujem
@leila123456789 mas narok.dokonca ked si na rizikovom mam pocit ze mas aj skorsi nastup na matersku . Zistuj na socialke