Ne/reťazová materská

1. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa informovat kto sa tomu trosku rozumie.
PP trva, RD mi konci v Marci, no babatko sa narodi v Juli. Viem, ze sa mi bude ratat z predpokladaneho prijmu. Teraz ma zaujima ak by som musela ist na PN ratala by sa materska z predpokladaneho prijmu teda zamestnanci maju na mojej pozicii momentalne o 300€ viac ako ja predtym, ked som sla na matersku, alebo s toho ,,zmrazeneho,, platu co mam na vyplatnej paske?
Dalej ak budem moct nastupit chcela by som najprv vyuzit dovolenku co mi ostala tj 15 dni a tak pracovat. Bude sa potom materska pocitat z priemeru tych 3 mesiacov co stihnem odrobit?
Dakujem krasne za odpovede a mamicky v podobnej situacii ako
Ste to riesili.

suzy2508
1. jan 2025

Zaujímavá téma, pripnem sa.

mamina7070
1. jan 2025

tri mesiace ? ved nastup na MD je min 6 tyzdnov pred datumom porodu?
zavisi aj co povie zamestnavatel a od charakteru prace moze ta dat na prekazky v praci napr
a vy mate tabulkove platy ?

draik
1. jan 2025

Z roku 2025 sa počítať nebude, ale z predpokladaného príjmu, keďže 2024 ste príjem pre určenie materského nemali.

autor
2. jan 2025

@mamina7070 Ano, viem, ze to nieje presne 3 mesiace to bolo obrazne napisane, pretoze niekde som citala, ze staci mesiac odrobit a SP sa moze odvijat od toho. A ano tabulkove platy, kazdy rok v marci sa zvysuju, niekedy len o 50€ v hrubom a raz za par rokov ich prehodnocuju viac.